Čo čaká slovenské reprezentačné výbery?

Postupne sme sa všetci dočkali uvoľňovania opatrení, čo štartuje nielen kluby v ich športovej príprave na novú sezónu 2021/22, ale aj reprezentačné výbery, ktoré sú v príprave na rôzne odložené šampionáty. Pozreli sme sa teda, čo čaká mužov, ženy, juniorov a juniorky do konca kalendárneho roku 2021. Samozrejme všetko závisí od budúcej epidemiologickej situácie, ktorá môže plány výrazne ovplyvniť.

 

Muži dohrávajú MS 2020 v Helsinkách

Reprezentačný výber mužov má najbližší termín šampionátu od 3. do 11. decembra 2021 vo fínskych Helsinkách. Sú to dohrávané majstrovstvá sveta z roku 2020. Najbližší zraz čaká výber trénerov Radomíra Mrázka a Jána Purca od 24. do 27. júna v Trenčíne. Tesne po sústredení príde Ďalší termín bude nadväzovať už od 2. do 4. júla, kedy sú v Bratislave naplánované priateľské medzištátne zápasy mužov aj juniorov s reprezentáciami Česka a Švajčiarska. Na začiatku septembra sa naši reprezentanti predstavia na turnaji Polish Cup. Záverečné sústredenie pred odchodom na šampionát do Helsínk majú muži v pláne od 25. do 28. novembra. V roku 2022 sú na programe ďalšie MS a to vo švajčiarskych mestách Zurich a Wintenthur (5. – 13. 11. 2022).

 

Ženy sa chystajú do švédskej Uppsaly

Ženská zložka pod vedením Michala Jedličku sa sústredí na šampionát, ktorý sa uskutoční od 27. novembra do 5. decembra tohto roku vo švédskom meste Uppsala. Výber sa stretne spoločne s juniorkami už od 20. do 23. mája na sústredení v Púchove. Ďalší spoločný zraz bude nasledovať od 14. do 18. júla. Zaháľať nebudú naše ženy ani v auguste kedy majú v pláne ďalší zraz a to od 18. do 22. Nastúpenú frekvenciu zrealizujú aj v septembri (24. – 26.) a v októbri by mala prísť na rad medzinárodná konfrontácia v podobe účasti na turnaji Polish Cup. Záverečné sústredenie pred spomínanými MS je v pláne od 15. do 21. novembra.

 

Juniori už koncom augusta v Brne

Takmer o tri mesiace majú svoj šampionát naši juniori. Necestujú ďaleko, pretože od 25. do 29. augusta si zahrajú u našich susedov v Brne. Juniori pod vedením trénera Mareka Onderka už sústredenia mali a vzhľadom na situáciu a krátkosť času chcú frekvenciu zrazov zvyšovať. Minimálne však raz do mesiaca a taktiež v júli zaradiť aj prípravné zápasy.

 

Juniorky spoja sily so ženami

Slovenské juniorky začali s prípravou ako prvé už počas marca v Malackách. Naše dievčatá čakajú majstrovstvá sveta, ktoré sú preložené z minulého roku na 1. až 5. september do švédskeho mesta Uppsala. Zverenkyne trénerov Jiřího Typla a Vladimíra Gábora spojili sily so ženami a tak majú spoločné a teda totožné termíny svojich zrazov. Záverečné sústredenie majú v pláne od 27. do 29. augusta a počas nasledujúceho dňa sa presunú do dejiska šampionátu.

O konkrétnych zrazoch a nomináciách budeme včas informovať.



Odoberajte newsletter