Čo nás čaká v Novom roku?

Nový rok 2015 je tu a s ním aj množstvo očakávaných florbalových udalostí. Vypichli sme niekoľko z nich.

 

Už zajtra sa v Trenčíne stretnú slovenské reprezentantky žien na sústredení pred februárovou kvalifikáciou, ktorá sa uskutoční od 4. do 8. februára v Nitre. Dievčatá budú bojovať o postup na svetový šampionát, ktorý sa v decembri (4. – 12. 12. 2015) uskutoční vo Fínskom Tampere.

 

Prvý titul majstra Slovenska sa bude odovzdávať už vo februári a to víťazovi juniorskej Extraligy. Práve juniorskí reprezentanti budú mať prípravné sústredenia pred účasťou na majstrovstvách sveta, ktorých sa zúčastnia od 29. apríla do 3. mája vo švédskom Helsingborgu. Ešte pred tým sa juniori predstavia začiatkom februára na turnaji Polish Open kde budú mať v skupine "A" za súperov Nemecko, Nórsko a domáce Poľsko.

 

V marci sa dozvieme víťaza druhej najvyššej celoslovenskej súťaže mužov, ktorý postúpi do Salming Extraligy. Druhý celok súťaže si zahrá baráž o postup s predposledným tímom Extraligy. Aj druhá liga žien spozná svojho víťaza, no uvidíme, či víťazky využijú možnosť postupu, pretože v minulej sezóne tak neučinil žiaden tím tejto súťaže.

 

V apríli spoznáme majstra Extraligy žien a v máji majstra mužskej Salming Extraligy.

 

Naša omladina a regióny spoznajú svojich víťazov, no a počas mája a júna sa stretnú na majstrovstvách Slovenska takmer všetky vekové kategórie na rôznych miestach Slovenska.

 

Leto bude opäť v znamení turnajov.

 

Na jeseň sa znovu roztočia kolotoče ligových súťaží a veríme, že sa všetko podarí podstatne skôr ako v súčasnej sezóne.

 

Uvidíme či sa slovenskí majstri zúčastnia turnaja majstrov Euro floorball cup, ktorého kvalifikačný turnaj ešte nepozná organizátora. V minulom roku túto možnosť nevyužilo FbO Florko Košice, ktoré by muselo absolvovať ešte aj kvalifikáciu. Ženský majster FbK Tvrdošín mal lepšiu situáciu. Postúpil priamo do hlavnej súťaže a tak do nórskeho Fredrikstadu vycestoval.

 

Champions cup sa tentoraz uskutoční v českej Mladej Boleslavi.

 

Koncom roka okrem spomínaných majstrovstiev sveta žien sa uskutoční Konferencia SZFB.

 

Udalostí bude ešte o mnoho viac, no pripomenuli sme si tie najdôležitejšie.



Odoberajte newsletter