Čo nás čaká v roku 2021?

Doba je neistá a preto je náročné nájsť odpoveď na otázku, čo sa bude diať v novom kalendárnom roku. Itinerár florbalových udalostí je však daný a ak sa uskutočnia všetky naplánované podujatia, máme sa na čo tešiť. Nezostáva nám nič iné, ako dúfať, že sa už žiadne turnaje odkladať či rušiť nebudú a v roku 2021 si všetci užijeme veľa radosti z florbalu, ktorá nám v uplynulých mesiacoch tak chýbala. 

 

Už teraz je zrejmé, že sa neodohrá tohtoročný Pohár majstrov, ktorý sa mal uskutočniť v januári vo švajčiarskom Winterthure.

 

Prvé veľké podujatie je na pláne na prelome apríla a mája (28. - 2.), keď sa v českom Brne majú zísť reprezentanti kvalifikovaných krajín na majstrovstvách sveta juniorov. Našim mladým reprezentantom žreb pridelil v A-skupine zápasy s Českom, Fínskom a Lotyšskom.

 

Po dvojdňovej prestávke sa pozornosť presunie do švédskeho mesta Uppsala, kde sa uskutoční svetový šampionát junioriek preložený z uplynulého roka. Slovenky figurujú v C-skupine v spoločnosti Kanady, Nového Zélandu a USA.

 

Záver mája (26. - 30.) bude podľa najnovších informácií patriť kvalifikačnej skupine EUR3 v Bratislave o postup na majstrovstvá sveta 2021 žien. Domáce hráčky budú o postup súperiť s Českom, Dánskom, Estónskom, Španielskom a Rakúskom.

 

Leto bude patriť, veríme, prípravám klubov na ročník 2021/2022 a tradičným turnajom, no v neposlednom rade aj Konferencii SZFB, na ktorej sa bude voliť nový šéf slovenského florbalu.

 

V závere roka sa uskutočnia dve významné reprezentačné akcie. Najprv sa od 27. novembra do 5. decembra budú konať v Uppsale majstrovstvá sveta žien - veríme, že aj za účasti slovenskej reprezentácie. Už počas tohto podujatia 3. decembra odštartuje v Helsinkách preložený svetový šampionát mužov 2020, na ktorý cez domácu kvalifikáciu postúpil aj náš národný tím. Družina trénera Radomíra Mrázka sa predstaví v C-skupine spolu s Poľskom, Thajskom a USA.



Odoberajte newsletter