Čo prinesú dva prvoligové derby zápasy?

Zajtrajší sviatočný deň využijú družstvá prvej ligy žien na odohratie súbojov tretieho kola. V krátkom časovom horizonte sa nám tak slušným tempom rozbiehajú súťaže. Tri duely prinesú dva derby súboje.

 

Prvý sa odohrá v Slovenskej Ľupči, kde majú svoj domovský stánok aj hráčky Fiľakova. Viac bodov doteraz nazbieralo družstvo zo Slovenskej Lupče. „Už začiatok sezóny nám ukázal plusy a mínusy v našej hre, ale všetko je otvorené. Verím, že každým ďalším zápasom bude náš herný prejav lepší. Ak dajú dievčatá do každého súboja všetko, výsledok sa dostaví. Mrzí ma zranenie dvoch dievčat v druhom víkendovom zápase. Verím však, že jedna sa zapojí už do hry proti Fiľakovu. Druhá sa bude liečiť dlhšie. Na duel proti Fiľakovu sa tešíme, ako na každý iný. Pôjde o derby, nakoľko sme jediné ženské družstvá v kraji. Fiľakovo hráva svoje domáce zápasy u nás v športovej hale v Slovenskej Ľupči, nakoľko nemajú svoju halu,“ povedal kouč Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Druhé derby sa odohrá na Záhorí v Malackách. Stretnú sa v ňom kluby z Bratislavy Capitol a Snipers.

 

Víťazne naladené a so štyrmi bodmi v tabuľke sú hráčky Wild Girls Čadca, ktoré by si mohli pripísať ďalšie body s poslednou Likavkou. „Sezóna pre nás začala v rýchlom tempe, čo nás po tej dlhej pauze aj teší. V prvom zápase sme dokázali, že zvrátiť sa dá každý duel, avšak treba si zopakovať pravidlá a hlavne ako sa zahráva samostatný nájazd. To nás stálo zbytočne bod. Druhý súboj nám dokázal, že byť v pozícii víťazného tímu, neznamená byť zákonite aj víťazom zápasu. Našťastie sme ho vyhrali, ale tlačili sme sekundy, len aby bol koniec stretnutia a my už neinkasovali. Pred súbojom s Likavkou je dôležité mať na pamäti, že prvou chybou je podceňovanie súpera. Každý raz začne bodovať a my musíme urobiť všetko pre to, aby to nebolo práve s nami. Chceme však brať všetky body, kým sa hrá, aby sme mali čo najlepšie umiestnenie hneď od začiatku,“ povedal tréner Čadce Peter Jurga.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter