ČO ROBIA DNES? Trnková v roku 2007 získala titul, v extralige sa objavila aj túto sezónu

Medzi hráčky, ktoré formovali slovenskú najvyššiu súťaž patrí Monika Trnková, rodená Felingová. Napriek tomu, že v roku 2007 získala majstrovský titul so Sereďou, na jeden zápas naskočila aj v tejto sezóne v drese ŠK Slávia SPU DFA Nitra. Ako si spomína na časy, keď hrala v reprezentácii a čo robí teraz uviedla v rozhovore.

 

Pred štrnástimi rokmi titul, v extralige dodnes

Florbalová Sereď v začiatkoch ženskej extraligy patrila medzi národnú elitu. Vôbec v prvom ročníku 2005/2006 obsadil tím FBC Strikes Sereď druhé miesto, v nasledujúcej sezóne sa už tešili zo zlata. A nechýbala pritom ani Trnková, ktorá titul zo slovenskej najvyššej súťaže považuje za svoj najväčší úspech.

Napriek tomu, že od leta má už 44 rokov, na extraligových palubovkách sa objavila aj v dosiaľ krátkej aktuálnej sezóne. Za Nitru, do ktorej zamierila zo spomenutej Serede, absolvovala jeden zápas. „Na florbal mám veľmi krásne spomienky. Tento šport mi dal veľa zážitkov, kamarátstiev, získala som skúsenosti. Na druhej strane sa nedá povedať, že by mi niečo vzal. Florbal neustále sledujem a dokonca ho stále hrám. Môžem povedať, že za tie roky sa veľmi zmenil a skvalitnil vo všetkých smeroch,“ povedala Monika Trnková, rodená Felingová pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Vďaka kondícii, rýchlosti a chuti vyhrávať do reprezentácie

V minulosti bola aj členkou reprezentácie SR. Zahrala si na majstrovstvách sveta B-divízie v roku 2009, keď Slovenky obsadili ôsme miesto. Trnková nazbierala v piatich zápasoch štyri body za dva góly a dve asistencie. „Moje najsilnejšie stránky boli kondícia, rýchlosť a chuť vyhrávať,“ uviedla o sebe.

V roku 2004 sa jej narodila dcéra Nikoleta, ktorá v auguste oslavovala šestnáste narodeniny. „Veľmi často s nami cestovala aj na reprezentačné zápasy. Bola síce ešte malinká, ale určite si niečo z toho pamätá. Takisto hráva florbal – najprv to bolo za chlapcov, vybrala si post brankárky. Neskôr prešla na atletickú školu, kde sa začala venovať atletike, ale znovu vyhral florbal a hráme spolu v jednom družstve, teraz už hrá ako útočníčka,“ vysvetlila.

 

Deti vedie ku športu a rozváža autodiely

Nikoleta však nie je jej jediná dcéra, má totiž aj mladšiu sestru Viktóriu. „Vo voľnom čase sa venujem deťom a ťahám ich ku každému športu, aby si neskôr mohli vybrať nejaký šport, ktorý by ich bavil – florbal, bicykel, futbal, hokej, tenis a teraz najnovšie chodíme aj do posilňovne,“ vyhlásila Monika Trnková, ktorá je v slovenskom ženskom športe známou postavou. Okrem florbalu sa totiž výrazne presadila aj v iných športoch. reprezentovala Slovensko aj vo futbale a hokeji!

„A čo ma živí? Chodím normálne do práce, ako každý iný človek. Rozvážam autodiely firmám,“ uzavrela rodáčka z Klokočiny.



Odoberajte newsletter