Čože je to päťdesiatka! Legenda Nižnej, Marián Klimčík, oslávil životné jubileum

V roku 1998 doniesol prvú plastovú hokejku a vznikla Nižnanská halová liga do ktorej sa prihlásilo 108 hráčov 

Od roku 2004 ako tréner mládeže získal veľa úspechov: stal sa niekoľkonásobným majstrom Slovenska v mládežníckych kategóriách, 2x 2.miesto na medzinárodnom turnaji Prague Games a od sezóny 2014/2015 je FBK Nižná stabilným členom Mužskej Extraligy.



Za zmienku stojí aj fakt, že v prvej sezóne bol Marián Klimčík na súpiske tímu iba pre prípad núdze, no predsa sa 20.12.2014 dostal na ihrisko, odohral svoj prvý aj posledný zápas v extralige a ako kapitán tímu plného chlapcov, ktorých vychoval a naučil hrať florbal, dal 2 góly a s bilanciou dva body na zápas a napriek lepšej kondičke od polovice kádra ukončil extraligovú kariéru.

No a teraz sa doživotný čestný prezident klubu spod Ostražice Marián Pérez Klimčík (nie náhodou) práve na narodenie nášho pána dožil 50 rokov a práve chalani, s ktorými dosiahol svoju prvú a jedinú výhru v extralige, ho prekvapili doma, keď mu pod oknami o polnoci z 23. na 24. decembra 2022 začali spievať "Plesajte všetci ľudia, už je narodený" čo ho v dojatí zobudilo a nasledovala i známa "Čože je to päťdesiatka".

Marián borcom obetoval roky života a okrem svojej rodinky doma, je otcom i druhej, ktorú založil na hrisku a tá mu bude navždy vďačná.

Od nej sa síce tento rok poberá o čosi ďalej, keď po 22 rokoch končí ako predseda klubu ale v skutočnosti i po 50tke ostane nepísaným šéfom, podobne ako Sir Alex na Oľd Trafford. Všetko najlepšie BOSS! 


Pripájame sa ku krásnym slovám od chlapcov z Nižnej a prajeme ich doživotnému prezidentovi veľa veľa zdravia a energie do ďalších rokov v spoločnosti skvelých ľudí, rodiny, priateľov a všetkých na ktorých mu záleží a ktorým záleží na ňom. ŽIVIJOOOO! 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter