D. Hatala: „Mali sme vyššie ciele, no upadli sme do zimného spánku“

Tesne pred bránami play-off prvej ligy mužov, ktoré sa celé nestihlo odohrať, skončili hráči Topoľčian, ktorí do posledného kola živili nádej na prvú osmičku. Oproti minuloročnému štvrtému miestu, keď sa „Žochári“ prebojovali až do semifinále, v ktorom ich vyradil neskorší víťaz FBK Púchov, je súčasné deviate miesto sklamaním. Topoľčanci čakali určite viac.

 

Minuloroční semifinalisti začali súťažný ročník dobre, no počas základnej časti sa nevyhli dvom menším krízam. Prvá prišla na prelome rokov medzi decembrom a januárom, keď „Žochári“ nebodovali v štyroch po sebe idúcich zápasoch a v tabuľke klesli a druhá ich zastihla v posledných štyroch kolách, keď dokázali uhrať len jediný bod za remízu 8:8 doma so Sabinovom v poslednom kole. Len tri body ich delili od účasti v play-off. „Myslím, že po pre nás veľmi úspešnej sezóne 2018/19, sme výsledkovo čakali viac. Mali sme vyššie ciele ako skončiť tesne za hranicou play-off, ale v konečnom dôsledku nemôžem povedať, že nám táto sezóna nič nedala. Minimálne sme nabrali ďalšie skúsenosti, ktoré náš stále relatívne mladý tím potrebuje naberať stále. Najviac nás môže mrzieť prostredná časť sezóny, počas ktorej sme klasicky upadli do akéhosi zimného spánku a stratili sme zbytočne príliš veľa bodov. Tie nám v konečnom dôsledku chýbali. Určite nás môžu mrzieť najmä pokazené, či nešťastné závery viacerých zápasov, ale treba sa z toho poučiť, lebo v takmer každom stretnutí sme mali na to dotiahnuť sa minimálne na jeden bod. S predvedenou hrou tímu som bol väčšinou spokojný, no popracovať treba najmä na psychickej stránke, čo nám robí dlhodobo problém. Musím však chalanov pochváliť a povedať, že sa to každým rokom zlepšuje a možno raz budeme aj psychicky stabilný tím,“ skonštatoval hrajúci tréner FbO Žochár Topoľčany Daniel Hatala.

 

Nasledujúca sezóna je ešte veľmi ďaleko a s ňou aj spojená príprava na ňu ale v Topoľčanoch chcú predovšetkým aj v týchto náročných časoch udržať partiu, ktorá je základom dobrej spolupráce. „Príprava na ďalšiu sezónu bude v aktuálnych podmienkach veľmi obtiažna, no verím, že chalani k tomu pristúpia zodpovedne a každý sa v rámci svojich možností pripraví na budúcu sezónu najmä fyzicky a kondične. A čo si plánujeme vytýčiť? Nebudem hovoriť o nejakom výsledkovom cieli, ale aspoň za mňa bude priorita najmä udržať partiu pokope, hrať v rámci možností pekný florbal a baviť sa hrou spoločne. Sezóna bohužiaľ skončila tak ako skončila, no aj napriek tomu by sme chceli touto cestou zablahoželať Trnave k postupu. Myslím, že si ho za základnú časť zaslúžili. September síce v aktuálnej situácii nie je až tak ďaleko, ale verím, že sa to vo svete zlepší a na začiatku sezóny sa opäť všetci stretneme na palubovkách. Dovtedy prajem všetkým pevné nervy a veľa zdravia,“ uzavrel Hatala.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter