ĎAKUJEME DENISA! Denisa Ferenčíková oficiálne ukončila florbalovú kariéru

Legenda slovenského florbalu a jedna z najväčších osobností tohto športu na Slovensku - Denisa Ferenčíková dala bodku za aktívnou kariérou. Bývala kapitánka ženskej reprezentácie, za ktorú odohrala 101 zápasov a spoločne s Lukášom Řezaninom sa zaradila do slovenskej florbalovej Siene slávy, tak urobila po zápase českého Superfinále


DENISA ĎAKUJEME! Tieto slová asi nebudú úplne stačiť pre vyjadrenie vďaky za všetko, čo Denisa Ferenčíková urobila počas jej dlhej, bohatej a úspešnej kariéry pre celý slovenský florbal. 

Rodáčka z Tvrdošína venovala veľkú časť svojho života tomuto krásnemu športu. Obetovala mu čas, energiu a všetko sa jej postupne vracalo vo forme reprezentačných a klubových úspechov. Jej materským klubom bol FBK Tvrdošín a od roku 2010 pôsobila vo Vítkoviciach, s ktorými získala 5 majstrovských titulov! Spoločne so svojou spoluhráčkou a kamarátkou Michaelou Šponiarovou tak vyrovnali ich bývalú tímovú kolegyňu Veroniku Třineckú. 

Denisa sa stala zároveň prvou hráčkou v histórii českého Superfinále, ktorá si v ňom zahrala rekordných 7-krát. Ide o absolútny ženský rekord účastí v tomto formáte boja o český majstrovský titul! Pôsobenie vo Vítkoviciach prerušila len raz a to v sezóne 2018/2019 kedy si zahrala vo Fínsku - Classic Tampere. 

Lepšie ukončenie a zavŕšenie bohatej a úspešnej kariéry si asi ani predstavovať nemohla. V Superfinále doviedla svoj tím ako kapitánka k celkovo siedmemu majstrovskému titulu a môže si vychutnávať dlhé a intenzívne majstrovské oslavy. Pred vyše 10 000 divákmi zažila neopakovateľnú atmosféru vrcholu sezóny a osobne aj celej kariéry. S kapitánskou páskou na ruke dvihla trofej pre víťazky Českej extraligy ako prvá! 


Na reprezentačnej úrovni odohrala Denisa 101 zápasov. S najcennejším dresom sa rozlúčila na Majstrovstvách sveta vo švédskej Uppsale v zápase o 5. miesto proti Poľsku. Nebola to síce víťazná rozlúčka ale aj to patrí k športovej ceste. Seniorskú reprezentačnú bilanciu tak uzavrela na číslach 72 gólov a 60 asistencií! 

Najväčší reprezentačný úspech, na ktorý bude spomínať do konca života, bolo 5. miesto na domácich MS v Bratislave a na zápas štvrťfinále proti Fínsku. 

„Nikdy nezabudnem na štvrťfinálový zápas proti Fínkam na majstrovstvách sveta 2017 v Bratislave. Vtedy sme boli asi najbližšie k postupu do semifinále.”

Po poslednom zápase za slovenskú reprezentáciu osobné poďakovanie o predsedu jury IFF - Tea Turaya. FOTO: IFF


Denise patrí náš veľký obdiv, rešpekt, úcta a VĎAKA za všetko, čo pre milovaný šport a pre celý slovenský florbal za dlhoročnú kariéru urobila. Vždy išla príkladom na ihrisku ale aj mimo neho. Príkladom spoluhráčkam ale aj budúcim florbalistkám a florbalistom. Dávame pomyselný klobúk dole pred tvojou kariérou a veríme, že sa v nejakej forme k flobalu ešte vrátiš. ĎAKUJEME DENISA! 

Denisa počas rozlúčky so svojimi klubovými spoluhráčkami a tímom Vítkovíc. FOTO: 1. SC Tempish Vítkovice


Fotogaléria


Odoberajte newsletter