Ďalšia Slovenka zamierila do Česka

Počet slovenských florbalistiek na českých palubovkách sa opäť o niečo zvýšil. Na spolupráci s extraligovým klubom FBS Olomouc sa dohodla Košičanka Lucia Lázárová.

 

„Do Olomouca idem študovať na vysokú školu a keďže s florbalom skončiť nechcem, tak som sa spojila s klubom FBS Olomouc, zavolali ma k nim na tréning a prípravný zápas a rovno tam sme začali riešiť oficiálny prestup,“ povedala pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Lucia Lázárová.

 

Priznala, že spočiatku bolo alternatív, kde bude hrať v nasledujúcej sezóne, viacero. Napokon zostala iba jedna. „Možnosťou bol aj jeden z brnenských klubov, nakoľko som zvažovala štúdium aj tam, ale keďže som sa rozhodla pre vysokú školu v Olomouci, nad inou alternatívou som už ani neuvažovala,“ vysvetlila.

 

To, že v súčasnosti sú medzinárodné prestupy komplikované, pocítila odchovankyňa družstva Cassovia Velesis Košice aj na vlastnej koži. „V novom klube som bola zatiaľ na tréningu iba raz, keďže kvôli pandémii bolo cestovanie obmedzené a v lete mám ešte pracovné povinnosti na Slovensku,“ uviedla mladá útočníčka. „Letnú prípravu mám individuálnu, pretože zatiaľ do Olomouca dochádzať nemôžem kvôli povinnostiam doma,“ dodala.

 

A-tím Olomouca pôsobí v českej extralige žien, v uplynulej sezóne obsadil v základnej časti desiate miesto v dvanásťčlennej tabuľke. „Béčko“ figuruje v druhej lige, teda v tretej najvyššej súťaži, kde skončilo druhé. „Hlavným cieľom je pre mňa zamakať aby som sa herne priblížila domácim dievčatám a časom sa dostala do základnej zostavy, aj keď to bude náročné vzhľadom na ich iný štýl hry a ich skúsenosti,“ vyhlásila čerstvá akvizícia olomouckého družstva.

 

„Svojmu bývalému klubu Cassovia Velesis Košice by som sa chcela poďakovať za to, že ma naučili ako sa drží hokejka, a že vďaka skvelej partii a nálade v tíme som sa dokázala v tomto športe posúvať ďalej a zlepšovať sa. Ďakujem aj FBC Predator Sabinov za to, že som mohla okúsiť aj extraligu,“ uzavrela Lázárová, ktorá v sezóne 2019/2020 odohrala v najvyššej súťaži sedem duelov s troma gólmi.



Odoberajte newsletter