Ďalšie obmedzenia pre šport

Opätovné obmedzenia pre šport. Aj taký je rezultát včerajšieho rokovania konzília epidemiológov na Úrade vlády SR.

 

Od 1. septembra do 1. októbra 2020 sa na Slovensku nesmú organizovať hromadné športové podujatia s účasťou 1000 a viac divákov. Zakázané budú aj interiérové hromadné podujatia nad 500 ľudí. Minister zdravotníctva Marek Krajčí i hlavný hygienik SR Ján Mikas potvrdili, že opatrenia sa budú pravidelne prehodnocovať na zasadnutiach konzília.

 

Na včerajšom rokovaní sa epidemiológovia takisto rozhodli odporučiť občanom Slovenskej republiky, aby v závere augusta dôsledne zvážili cestovanie do zahraničia. Do kategórie zakázaných sa dostali všetky interiérové hromadné podujatia po 23.00 h, s výnimkou svadieb. Na polovicu sa obmedzí aj kapacita kúpalísk a akvaparkov.

 

Za spomenutie stojí skutočnosť, že k opätovnému ochromeniu športového života na Slovensku dochádza v čase, keď vo svete vrcholia prestížne súťaže ako futbalová Liga majstrov či hokejová NHL. Takisto na Slovensku sa už odštartoval nový ročník najvyššej futbalovej súťaže a blíži sa začiatok hokejovej sezóny 2020/2021. Na september je v Bratislave plánované futbalové stretnutie Ligy národov, v ktorom má domáci národný tím privítať Česko. Na druhú polovicu mesiaca ladili organizátori štart medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

 

Slovenská republika k 13. augustu 2020 eviduje 31 úmrtí osôb pozitívne testovaných na nový typ koronavírusu. Aktuálny počet hospitalizovaných pacientov sa znížil o šiestich na 51. U 37 z nich bolo ochorenie potvrdené. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja ľudia a štyria potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie.



Odoberajte newsletter