Ďalšie podujatie padlo za obeť obmedzeniam

Turnaj Storvretacupen 2020/2021 sa neuskutoční. Pridal sa tak na dlhý zoznam podujatí, ktoré v nedávnej minulosti či budúcnosti preložili alebo úplne zrušili. Po konzultácii s kompetentnými úradmi o tom rozhodol organizátor – švédsky klub Storvreta IBK.

 

„Bolo náročné urobiť toto rozhodnutie, ale naša priorita je zdravie všetkých zúčastnených. Myslíme si, že najzodpovednejšie riešenie je turnaj zrušiť, keďže situácia v súvislosti s ochorením Covid-19 je neistá v krajine i vo svete,“ povedal riaditeľ turnaja Ingemar Lundqvist, cituje ho oficiálny web Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF).

 

Počas jesene organizačný tím plánoval, ako usporiadať podujatie za zvýšených hygienických opatrení, aby všetko prebehlo čo najbezpečnejšie. Lenže po zhoršení pandemickej situácie vo Švédsku i vo svete napokon turnaj organizátori zrušili. 

„Zhromaždenie tímov z celého Švédska a ďalších desiatich krajín by mohlo viesť k šíreniu infekcie a zaťaženiu zdravotného systému, na ktorý sú aj tak na Vianoce a Nový rok väčšie nároky ako obyčajne,“ dodal Lundqvist. Jeho slová iba potvrdzujú, že pri sprísnených opatreniach v oblasti nevideli organizátori iné riešenie, ako turnaj zrušiť.

Všetkým prihláseným tímom bude nahradené štartovné a organizátori už teraz pozývajú záujemcov na budúcoročnú edíciu podujatia, ktorá by sa mala uskutočniť na prelome decembra a januára 2021/2022. „Ďakujeme všetkým registrovaným družstvám, členom organizačného tímu a partnerom a sponzorom, že nám verili. Spoločne sme silní a zvládneme to. Dodržiavajte odstup a nevzdávajte sa,“ uzavrel Lundqvist.



Odoberajte newsletter