Daniel Hatala: „Za posledné roky sme najlepšie pripravení.“

Prvá liga mužov pokračuje počas nasledujúceho víkendu súbojmi tretieho a štvrtého kola. Obaja lídri a to družstvo z Detvy a Topoľčian, ktorí nestratili žiaden bod, cestujú na ihriská súperov, kde budú chcieť úspešný štart do súťaže potvrdiť. V domácom prostredí sa predstavia aj bývalí extraligisti zo Spišskej Novej Vsi ale aj Trnavy.

 

Žochári z Topoľčian si pred dvomi týždňami vybojovali všetky body doma proti Trnave a bratislavskému White Eagles. Teraz cestujú do Bratislavy, kde ich čakajú stretnutia proti Hurikánu a Capitolu. „Napriek tomu, že pred sezónou sme boli trochu v neistote koľko z nej vôbec odohráme, pripravili sme sa poctivo a myslím, že môžem povedať, že niektorí hráči sú pripravení najlepšie za posledné roky. Sezónu sme začali na moje prekvapenie veľmi dobre, chýbala nám trochu zápasová prax, ale dostali sme sa do toho rýchlo. Po úspešnom prvom víkende máme iba tie najvyššie ciele. Pred súpermi máme síce rešpekt, ale boli by sme veľmi radi, keby sme domov doniesli šesť bodov. Capitol je pre nás síce neznáma a vieme, že majú vysoké ambície, ale my máme v pláne im ukázať, že prvá liga nebude iba prechádzka ružovou záhradou. Na súboje do hlavného mesta cestujeme v plnej sile a veríme, že budeme úspešní,“ povedal smelo tréner Topoľčian Daniel Hatala.

 

Rovnakých súperov ako Topoľčany budú mať aj hráči FBK Harvard Partizánske len v opačnom poradí. „Určite budú oba zápasy náročné, ale nemáme žiadne zvláštne očakávania ako po minulé roky. Do stretnutí a do sezóny vstupujeme s tým, že si ideme zahrať florbal a baviť sa ním. Keďže situácia v našom malom meste je kolísavá a tím sa mení z týždňa na deň skrz školu a prácu, nedokážeme si dať vytýčené ciele a skôr zápasy berieme ako dobrú hernú prax pre našich mladých hráčov do budúcna. Aj keď je pravda, že súboj s Trnavou sme mali rozohratý veľmi dobre a strata bodov mrzí, no ďalší zápas sme už zvládli a pripísali si body. Posledný duel nás stál štyri zranenia hráčov a je veľmi ťažké dať za týždeň tím dokopy. Čaká nás náročný, ale príjemný víkend v Bratislave, no budeme bojovať,“ povedal tréner Partizánskeho Štefan Rajčan.

 

Lídri tabuľky z Detvy cestujú najskôr do Turian, kde si zahrajú proti Žatve 90 Dolný Kubín a v nedeľu do Mútneho. Hráči Dolného Kubína sa už na lídra tešia. „Nasledujúci zápas proti Detve berieme ako každý iný. Neriešime či hráme proti prvému alebo poslednému tímu tabuľky, vždy chceme byť úspešní. Žiaľ, na tento súboj nebudú k dispozícii viacerí hráči, keďže ich z hry vyradilo zranenie, ale nechcem sa sťažovať. Súťaž vyzerá byť vyrovnaná a tak musíme zbierať body v každom zápase. Od hráčov Detvy očakávam viac fyzický florbal, viac kontaktov ako v doterajších zápasoch. Detva nám ako súper nikdy nesedela, dlho sme však s nimi už nehrali, takže uvidíme, čo sa zmení, ale na duel sa tešíme,“ povedal kouč Dolného Kubína Tomáš David.

 

Posledný tím tabuľky White Eagles Bratislava zabojuje o prvé body v sezóne proti FBK RAptORs a Devilsu Čadca.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter