Dárius Siheľský: „Finále sa stále nesie v duchu súboja Dávida s Goliášom...“

Veľmi zaujímavo je rozohratá aj finálová séria betRing extraligy medzi 1. FBC Florbal Trenčín a Tsunami Záhorská Bystrica. V Trenčíne možno nečakali, že bude po prvom víkende stav nerozhodný 1:1, no Tsunami hneď v prvom dueli uchmatlo bod po tesnom víťazstve 5:4. FBC si v odvete dalo väčší pozor a po dramatickom a vyrovnanom dueli zvíťazilo 5:3. Teraz však budú „vo svojom“ hráči Záhorskej Bystrice.

 

Tsunami už niekoľko rokov dokazuje, že patrí k špičke slovenského florbalu, no Trenčania majú taktiež veľmi bohatú a úspešnú históriu. V Bratislave tak opäť budú rozhodovať maličkosti. „Nasledujúce dva zápasy budú naše posledné na domácom ihrisku a pred našimi fanúšikmi v tejto súťažnej sezóne. Pre niekoho to budú celkovo posledné domáce súboje v drese klubu a preto do týchto zápasov vstúpime v maximálnom odhodlaní ich čo najlepšie zvládnuť a predvedenou hrou potešiť všetkých našich fanúšikov a súčasne získať ďalších nových, ktorí budú fandiť tak skvelej organizácii akou je Tsunami Záhorská Bystrica. Finále sa stále nesie v duchu súboja Dávida s Goliášom, no my v tomto prípade, ako som už spomínal, ideme od striedania k striedaniu s cieľom odohrať ho čo najlepšie. Finále hráme na dve päťky, ktoré pravidelne obmieňame podľa herného vývoja, prípadne podľa zdravotného stavu hráčov. Sme si plne vedomí, že súper má káder nabitý superhviezdami – reprezentantmi, no našou výhodou je, že na každý náš post máme adekvátnu náhradu, čo si myslím, že Trenčín nemá,“ povedal tréner Tsunami Záhorská Bystrica Dárius Siheľský.

 

Trenčania počas aktuálnej sezóny neboli zvyknutí na prehry a tesné nerváky, no vo finále by to inak nemalo byť ako vyrovnané. „Prvý zápas nám vôbec nevyšiel. Spravili sme veľké množstvo chýb a možno sme si naivne mysleli, že to pôjde samé... Druhý súboj už bol lepší. Na druhej strane je pravda, že Tsunami dobre bránilo. Čo sa týka ďalšieho pokračovania série, neočakávam nejakú veľkú zmenu v hre Tsunami. Znovu bude náročné prekonať ich obranu a strelecky sa presadiť. Pokiaľ sa nič nezmení, do Bratislavy vycestujeme v kompletnom zložení a nastúpime s maximálnym nasadením,“ povedal tréner 1. FBC Florbal Trenčín Jan Holovka.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter