Dárius Siheľský nepokračuje ako tréner Snipers

Misia trénera Dáriusa Siheľského v tíme Snipers Bratislava je na konci. S klubom sa dohodol na ukončení spolupráce. Predseda Komisie vzdelávania a talentovanej mládeže SZFB pôsobil v bratislavskom klube viac ako päť rokov a „snajperov“ doviedol do extraligy mužov.

 

„Nie je žiaden dôvod spomínať na moje pôsobenie v A-družstve mužov v zlom. Spoznal som veľa rôznych ľudí a takmer každý z nich mi niečo dal. Odchádzam z družstva bohatší na skúsenosti – a to po osobnostnej, aj profesijnej sfére,“ povedal Dárius Siheľský pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Snipers prevzal, keď hrali v druhej najvyššej súťaži. V ročníku 2016/2017 Bratislavčania pod jeho vedením postúpili do extraligy mužov, kde sa v nováčikovskej sezóne umiestnili v konečnom hodnotení na peknom siedmom mieste. „V družstve sa mi podarilo vždy všetko presadiť, pretože vedenie mi dôverovalo. Dôverovalo mi aj v čase, keď som si ja sám prestával dôverovať, za čo im ďakujem. Mrzí ma, že nie so všetkými hráčmi som mal dobrý vzťah, ale vždy mi išlo o dobro družstva,“ prezradil.

 

Čo z pôsobenia v Snipers mu najviac utkvelo v pamäti? „Súťažný zápas, na ktorý sme vycestovali v dosť oklieštenej zostave. Bolo nás tuším len tak tak, aby sme neporušovali súťažný predpis. V danom zápase dostali priestor náhradníci, resp. hráči, ktorí netvorili základ. V šatni sme si ešte pripomínali, že súper hrá agresívne, provokuje a že my to musíme ignorovať, lebo je nás málo. Po pár minútach sme dostali trest na 5 minút plus do konca stretnutia za hrubosť alebo niečo také. Argument nášho hráča bol ten, že ho vyzuli. V zapätí sme dostali ďalší päťminútový trest. Paradox bol ten, že tieto tresty a vylúčenia dostali práve tí náhradníci, ktorí sa v tom zápase mali ukázať – no ukázali sa,“ pokrčil plecami niekdajší brankár.

 

Tridsaťjedenročný odborník aktuálne zvažuje svoje ďalšie kroky. „Môj názor je ten, že florbal sa nebude hrať aspoň minimálne ďalší rok a pokiaľ áno, budú to súťaže bez výpovednej hodnoty. Pod súťažami myslím hlavne najvyššie celoslovenské súťaže. Mládežnícke súťaže sa pravdepodobne budú hrať, ale tie nie sú dôležité z hľadiska výsledkov a nejakého detailného plánovania športovej formy. V každom prípade, dnes nemám ešte žiadnu konkrétnu ponuku byť trénerom nejakého družstva, a keďže mi súčasne konči aj funkčné obdobie vo zväze, je možné, že s florbalom na neurčitý čas skončím. Všetko je to o motivácii a priznám sa, dnes ju nemám,“ uzavrel.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter