Definitíva padne najneskôr 17. apríla!

Prezídium Slovenského zväzu florbalu malo dnes zasadnutie, ktoré sa po prvý raz v histórii nekonalo vo forme osobného stretnutia, ale prostredníctvom video konferencie. Po niekoľkých hodinách vzájomnej komunikácie členovia dospeli k štyrom rozhodnutiam.

 

Riešenie vzniknutej situácie ohľadom prerušenia súťaží SZFB z dôvodu šírenia koronavírusu na Slovensku a s tým súvisiacimi opatreniami nie je jednoduché. „Prezídium ďakuje za názory, ktoré predostreli regionálne rady a niektoré z klubov, prezídium sa nimi intenzívne zaoberalo. Vedenie zväzu si plne uvedomuje, že súčasná situácia nie je vôbec jednoduchá, je náročná a neprehľadná. Dá sa očakávať, že aktuálne opatrenia Ústredného krízového štábu SR budú dokonca ešte prísnejšie a reštriktívnejšie a budú trvať dlhšie ako 14 dní. Rozhodnutia v tejto neistej chvíli sú veľmi náročné. Prezídium v prvom rade prizeralo hlavne na zdravie hráčov, funkcionárov, organizátorov i divákov. Takisto na túžbu klubov i hráčov, ktorí sa tešili odohrať vrchol sezóny – play-off,“ povedal prezident SZFB Oto Divinský.

 

Ďalším dôležitým bodom pri rozhodovaní bolo, aby sa nenarušila príprava na novú sezónu, ktorá bude veľmi dôležitá.

 

Po niekoľko hodinovej diskusii prezídium dospelo k zrušeniu organizovania Turnaja o Pohár prezidenta vo všetkých vekových kategóriách a Majstrovstiev Slovenska vo všetkých vekových kategóriách v aktuálnej sezóne 2019/20. Prezídium SZFB tiež rozhodlo o predčasnom ukončení regionálnych súťaží SZFB vo všetkých vekových kategóriách, okrem kategórií muži a juniori.

 

Členovia prezídia sa dohodli, že všetky zápasy v celoštátnych súťažiach extraliga mužov, Hyundai extraliga žien, extraliga juniorov, 1. liga mužov a v regionálnych súťažiach v kategóriách muži a juniori sa musia odohrať najneskôr do 24. mája 2020. „O tom, či sa tak stane, alebo sa aj tieto súťaže SZFB predčasne ukončia, rozhodne prezídium najneskôr do 17. apríla 2020 podľa aktuálnej situácii na Slovensku. V súčasnosti pripravujeme materiál s podrobnejšími informáciami a plánom ohľadom možného dokončenia sezóny 2019/20, o ktorom budú kluby informované v najbližších dňoch,“ dodal prezident zväzu.

 

Vedenie zväzu vyzýva hráčov, funkcionárov a fanúšikov klubov, aby v plnej miere dodržiavali všetky opatrenia Ústredného krízového štábu SR, hlavne aby sa zdržiavali v dobrovoľnej domácej karanténe a aby dodržiavali všetky základné hygienické návyky, najmä dôkladné umývanie rúk. Takisto, aby sa snažili zabrániť šíreniu respiračných ochorení nosením rúška cez tvár. Pevne veríme, že Slovensko zvládne toto neľahké obdobie čo najskôr a čoskoro sa uvidíme na florbalových palubovkách.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter