Denisa Papierniková: „Musím povedať, že Pavlíne je naozaj ťažké dať gól...“

Finálová séria najvyššej celoštátnej súťaže žien Hyundai extraligy, sa sťahuje z Trenčína do susednej Dubnice nad Váhom. Považské derby medzi Nemšovou a Pruským je vyrovnané a tak máme pred sebou dva ďalšie dramatické duely. Získať majstrovský titul chcú oba kluby, no tešiť sa bude iba jeden z nich.

 

Úvodný duel vyhralo Pruské 5:4 gólom v predĺžení a preto mali domáce hráčky Nemšovej v odvete náročnú úlohu, ktorú však zvládli a vyhrali 5:3. Doma však teraz budú dievčatá z Pruského. „Výhodou pre nás bude naša domáca hala, na ktorú sme zvyknuté. Ideme z trenčianskeho tepla do dubnickej zimy, kde to však bude horieť a na parkety, ktoré nám vyhovujú. Tešíme sa na domáce obecenstvo! Aj napriek tomu, že sa ako súperky dokonale poznáme, podľa mňa sa nájde vždy niečo, čím môžu obe družstvá prekvapiť. Uvidíme, kto túto možnosť využije. Zdravotný stav tímu je v poriadku až teda na zranenú Ivu Hrehušovú, ktorá je ešte otázna. Sme pozitívne naladené a to je prvý krok k úspechu,“ povedala bojovne naladená hráčka z ŠK 98 Pruské Barbora Gáborová.

 

Nielen na kvalitné zápasy ale aj na výbornú atmosféru sa tešia aj hosťujúce hráčky z Nemšovej, ktoré určite príde povzbudiť veľké množstvo fanúšikov. „Keď sme vstupovali do tejto série, vedeli sme, že nebude vôbec jednoduchá. Keďže sa naše mestečká nachádzajú relatívne blízko seba, bolo taktiež vopred jasné, že pôjde aj o podporu našich skvelých fanúšikov. Prvý finálový víkend bol veľmi napínavý a dramatický a do Dubnice prichádzame s vyrovnaným skóre. Našim cieľom je určite v čo najkratšom čase splniť náš sen, a tým je výhra majstrovského titulu. Budeme sa snažiť spraviť všetko pre to, aby sme práve v Dubnici túto sériu ukončili v náš prospech. Máme dve dlhodobo zranené hračky, Sofiu Rehákovú a Tereziu Zajacovú, čo už je aj tak pre nás veľká strata. No dievčatá sú skvelé a sú našou veľkou oporou v tejto sérii. Žiadne ďalšie veľké zranenia neevidujeme, maximálne nejaké odreniny a škrabance z prvého finálového víkendu, a tie nás v boji o titul určite nezastavia,“ hovorí autorka dvoch parádnych finálových gólov Denisa Papierniková z NTS FK-ZŠ Nemšová a dodáva: „Góly, ktoré som dala uplynulý víkend neboli len moja zásluha. Šlo najmä o skvelé nahrávky celého tímu a našej hviezdy Veroniky Izraelovej, ktorá mi to pekne naservírovala a ja už som to len dorazila do brány. Či som si niečo nechala aj na ďalší priebeh série? To úplne povedať neviem, môžem však dúfať, že áno a budem sa snažiť môjmu tímu pomôcť či už gólmi alebo predvedeným výkonom na ihrisku.“

 

Bránku Pruského háji bývalá gólmanka Nemšovej Pavlína Farulová a je možné, že na ňu Nemšová nejaký „recept“ vymyslí, no môže to byť aj výhoda pre Pavlínu, pretože bývalé spoluhráčka dokonale pozná. „Streľba ako taká platí podľa mňa na každého brankára, pretože keď nestrieľaš, samozrejme gól nedáš. Preto sa každá strela sa v zápase počíta. Je to najmä aj o hráčovi, kam strelu umiestni a samozrejme o situáciách, ktoré vyplynú z hry. Paulu už poznáme dlhé roky a je veľmi dobrá brankárka. Veľakrát nám vychytala čisté šance a musím povedať, že je naozaj ťažké jej dať gól. Budeme sa však snažiť streliť jej ich čo najviac a túto sériu vyhrať,“ uzavrela Papierniková.

 

Tretie finále v sérii sa podľa programu začína v nedeľu 3. apríla 2022 o 12.00 h a štvrtý sa pravdepodobne bude hrať pred televíznymi kamerami JOJ ŠPORT od 17.00 h.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter