Derby zápas súbojom dvoch zdolaných z prvého dňa

Druhý hrací deň juniorského svetového šampionátu v Brne ponúkne derby konfrontáciu medzi Slovenskom a Českom. Obaja súperi sa dobre poznajú, viacerí naši florbalisti legionárčia za riekou Moravou, navyše v čerstvej pamäti majú júlový prípravný zápas z Bratislavy. Česi sú obhajcami zlata v tejto vekovej kategórii, ktoré by na svojej pôde radi zopakovali.

 

Viac ako 1200 divákov sledovalo v stredu priamo v hale jeden zo šlágrov skupinovej fázy. Medzi divákmi nechýbala ani naša reprezentácia. „Keďže sme sa boli pozrieť na zápase s Fínmi, vieme, že nejaké esá v rukáve určite skrývajú. Zo zápasov v Bratislave tiež vieme, že nás čaká nepríjemný pressing, rýchle protiútoky a aj výborná obrana.“ hovorí pred duelom útočník Ivan Tomčo.

Do duelu by sa rozhodne šlo lepšie s tromi bodmi proti Lotyšsku, ale prehra 10:14 znamená, že sa stretnú dva zdolané celky z úvodného hracieho dňa. „Musíme ísť od zápasu k zápasu, zabudnúť na to, čo sa stalo včera a myslieť na ťažký zápas, ktorý nás čaká. Český štýl florbalu trochu poznáme z mládežníckych turnajov a viacerí z nás si už okúsili aj angažmán v Česku. Ak budeme bojovať, mohlo by nám to sadnúť,“ skonštatoval jeden z najskúsenejších hráčov v našom tíme. Hoci naši susedia svoj úvodný duel prehrali, ich vysoké ambície rozhodne nepovažuje za prestrelené: „Česi určite na obhajobu majú. Je tam veľa skúsených chlapcov, ktorí hrajú najvyššie súťaže a aj chalani z predchádzajúceho ročníka, ktorí sú v aktuálnom tíme lídrami. Ja im osobne veľmi fandím a dúfam, že sa im to podarí.

 

Najaktuálnejší vzájomný zápas skončil slovenskou prehrou 1:16, ale na predošlých majstrovstvách sveta náš tím hrýzol o poznanie viac a prehral 3:7. Prestrelka, podobná tej 24-gólovej proti Lotyšsku, podľa Toomča tentoraz nehrozí: „Budeme narážať na veľmi dobrú obranu Čechov. Nebudú sa s nami chcieť naháňať hore-dole a riskovať góly z rýchlych protiútokov. Pravdepodobne si na nás počkajú alebo si loptičku vypressujú,“ predpovedá zápasový herný prejav súpera.

 

Duel našich juniorov s Českou republikou začína vo štvrtok o 18:30 a sledovať ho bude možné cez youtube stream Medzinárodnej florbalovej federácie.



Odoberajte newsletter