Detva sa naďalej naťahuje o postup s Púchovom

Prvá liga mužov už pozná troch semifinalistov, ktorými sú družstvá z prvej polovice tabuľky. Jediný otáznik, ktorý sa vyrieši v piatom zápolení v stredu večer, je súboj medzi Detvou a Púchovom. Táto štvrťfinálová séria medzi treťou Detvou a siedmym Púchovom je veľmi vyrovnaná.

 

Do Topoľčian cestovali Bratislavčania zo Snipers ako favoriti, čo aj v treťom súboji vzájomnej série potvrdili a „Žochárov“ zdolali na ich ihrisku presvedčivo 13:5. „Tretí zápas so súperom z Topoľčian sa niesol v rovnakom duchu ako prvé dva. Hru sme mali viacmenej pod kontrolou. V tomto stretnutí sme mali viaceré zbytočné, ale oprávnené vylúčenia a to nás trošku zbrzdilo. Prvé kolo máme úspešne za sebou a čakáme meno svojho ďalšieho súpera,“ povedal kouč Snipers Dárius Siheľský.

 

Druhým jednoznačne postupujúcim tímom sú hráči FBC Grasshoppers Žilina. „Kobylky“ odohrali aj tretí štvrťfinálový súboj na domácom ihrisku, pretože Partizánske malo obsadenú športovú halu. Žilinčania nezaváhali a po výsledku 11:5 postupujú do semifinále. „V poslednom zápase sme zachytili úvod a už po prvej tretine sme vyhrávali 7:1. Tu bola maximálna spokojnosť. Potom sme poľavili a súper sa snažil vrátiť do zápasu. Na každý gól Partizánskeho sme však dokázali reagovať. Trochu sme upravili rozostavenie s cieľom doviesť zápas do úspešného konca, čo sa nám aj podarilo. Vyhrali sme sériu 3:0, takže sme spokojní. Chcem poďakovať našim hráčom ale aj chlapcom z Partizánskeho za predvedené výkony a kvalitný florbal. To ocenili aj diváci v hale. Samozrejme, sú veci, na ktorých musíme ešte pracovať. Máme na to týždeň do prvých dvoch semifinálových súbojov. Uvidíme kto nám nakoniec zostane,“ povedal hrajúci tréner Žiliny Marián Galovič.

 

Najvyrovnanejšia séria sa odohráva medzi Detvou a Púchovom. Ani štyri súboje nestačili na to, aby sme spoznali postupujúci tím do semifinále. V sobotu sa z výhry 9:2 tešili florbalisti domáceho Púchova, ktorí sa ujali v sérii vedenia 2:1 na zápasy. Včera tak mali na hokejkách mečbal, no po remíze 6:6 a predĺžení, v ktorom nikto neskóroval, prišli na rad samostatné nájazdy. V nich uspeli hostia z Detvy a tak si vynútili piaty rozhodujúci zápas. „Sobotňajší zápas sme absolútne nezvládli a domácim sme v podstate darovali víťazstvo. Do včerajšieho súboja sme šli s odhodlaním vrátiť sériu do Detvy. Vôbec sme si nepripúšťali, že sa to pre nás končí. V zápase sme po celý čas viedli, domáci len doťahovali. Dokonca tridsať sekúnd pred záverom sme viedli 6:5, ale opäť našou nekoncentráciou sme desať sekúnd pred koncom inkasovali gól. Vôbec nás to nepoložilo a stále sme verili v naše víťazstvo. V predĺžení sme sa zahrávali s osudom najmä v oslabeniach, no nakoniec sa nám to podarilo dotiahnuť do nájazdov. Tam je to už lotéria. My sme svoje premenili a podržal nás brankár, ktorý vlastne ani nie je brankár, ale hráč. Chytal parádne a zaslúžene sa vraciame do Detvy, kde chceme jednoznačne vyhrať,“ povedal vedúci družstva Detvy Radim Chamula.

 

Do Košíc si pre postup cestovali hráči Trnavy, ktorí to však proti Žltému Snehu nemali jednoduché. Priebeh zápasu bol až do poslednej minúty vyrovnaný, no v závere strelil hosťujúci Michal Duran gól na 5:4 a pri odvolaní brankára inkasoval Žltý Sneh na konečných 4:6 z hokejky kapitána Mateja Vantu. „Môžem vyjadriť určite spokojnosť, že sme sériu zvládli na tri zápasy. Súboj v Košiciach bol náročný so šťastnejším koncom pre nás. Hra bola vyrovnaná a nikto nechcel urobiť vážnejšiu chybu, či viac otvoriť obranu. Raz sme vyhrávali my, potom Košice a stále sme sa navzájom doťahovali. Zdalo sa, že keď desať minút pred koncom Košice šli do vedenia, že by to tak mohlo skončiť, ale záverečný tlak nám okrem vyrovnania priniesol aj víťazný gól. Aj keď by sa mohlo zdať, že to bolo v sérií jednoznačné, opak je pravdou a kľudne sa mohlo hrať aj na päť zápasov, preto sme veľmi spokojní, že to boli len tri a môžeme sa začať sústrediť na semifinále,“ povedal tréner FBC 11 Trnava Emil Šatan.

 

Výsledky prvej ligy mužov:

 

3. Štvrťfinále – sobota 3. 3. 2018:

FbO Žochár Topoľčany – Fat Pipe Snipers Bratislava 5:13 (1:4, 3:3, 1:6), konečný stav série: 0:3

 

FBK Harvard Partizánske – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 5:11 (1:7, 3:2, 1:2), konečný stav série: 0:3

 

FBK Púchov – DTF team Detva Joxers 9:2 (3:1, 3:1, 3:0), stav série: 1:2

 

Žltý Sneh Košice – FBC 11 Trnava 4:6 (2:2, 1:1, 1:3), konečný stav série: 0:3

 

4. Štvrťfinále – nedeľa 4. 3. 2018:

FBK Púchov – DTF team Detva Joxers 6:7 sn (1:2, 2:1, 3:3, 0:1), stav série: 2:2


Ďalšie články


Odoberajte newsletter