DETVA VYHRALA PRVÚ LIGU MUŽOV A POSTÚPILA DO EXTRALIGY!

Hráči DTF Team Detva Joxers vyhrali štvrtý finálový zápas na pôde FBK Raptors 5-4 a v sezóne 2023/24 sa premiérovo predstavia v najvyššej mužskej súťaži! Pred vyše 220 divákmi na zaplnenej tribúne v Rabči dokráčali k vytúženej méte. 


Aj posledný zápas sezóny sa niesol v duchu skvelej atmosféry. Rozhodkyne stretnutia Veronika Vajsáblová a Alžbeta Holičková nastavili už na začiatku zápasu jasný meter a počas jeho priebehu rozdali desať dvojminútových trestov. Plná tribúna v ŠH Rabča bola zaplnená fanúšikmi oboch táborov a najmä tí domáci verili v natiahnutie finálovej série na maximálny počet zápasov. Opak sa stal napriek obrovskej snahe Raptors pravdou. Domáci "raptori" prehrávali už rozdielom troch gólov ale v závere duel poriadne zdramatizovali. 

Po záverečnom hvizde vypukli priamo na palubovke obrovské emócie - majstrovské emócie Detvy, ktorá sa po dlhých rokoch snaženia dočká najvyššej florbalovej súťaže. Na domácej strane to boli emócie smútku a sklamania, ktoré ale zmiernil výdatný ďakovný potlesk ich fanúšikov. Zaslúžený potlesk. Rabča kráčala sezónou s 19 výhrami a 12 prehrami. Jej cesta do finále mala dramatický priebeh vo štvrťfinále, neskôr prehrala v semifinále proti Topoľčanom iba raz a vo finále bola blízko k maximálnemu počtu zápasov. Túto radosť jej už ale víťaz základnej časti a napokon aj víťaz celej súťaže nedoprial a môže sa venovať najprv oslavám a potom aj poctivej príprave na nový ročník najvyššej súťaže mužov. Detvu vítame v elitnej extraligovej spoločnosti. Jej cesta na vrchol viedla cez 22 výhier! a len 6 prehier, pričom v play-off prehrala len jeden zápas práve proti Rabči. 

MAJSTRI 1. LIGY MUŽOV - DETVA SMERUJE DO EXTRALIGY. FOTO: Štefan Lakota


Zaujímavosťou finálovej série je aj fakt, že až tri zápasy skončili zhodným výsledkom 5:4 pre Detvu, z toho raz v predĺžení. 

Rabča ale nemusí dlho smútiť, pretože ju bude čakať baráž o extraligu proti jednému z dvojice Prešov a Capitol. O jej súperovi sa rozhodne už túto stredu. 

Potlesk aj pre Rabču, ktorú čaká baráž o extraligu. FOTO: Štefan Lakota 


INDIVIDUÁLNE OCENENIA 

NAJPRODUKTÍVNEJŠÍ HRÁČ SEZÓNY - KRÁĽ, Lukáš / FbO Žochár Topoľčany - 76 BODOV

NAJVIAC STRELENÝCH GÓLOV - KRÁĽ, Lukáš / FbO Žochár Topoľčany - 44 GÓLOV 

NAJVIAC ASISTENCIÍ - ADAMČÍK, Martin / FBK RAptORs - 33 ASISTENCIÍ 

NAJLEPŠÍ BRANKÁR - JURANA, Juraj / FBK RAptORs - 85,65% úspešnosť zákrokov 


ROZHODUJÚCI 4. ZÁPAS 

FBK RAptORs - DTF team Detva 4:5 (1:3, 1:2, 2:0)

Góly: 15. Jankola Marek, 27. Nožina Kristián, 53. Vnenčák Matúš, 55. Vnenčák Matúš - 7. Masár Peter, 12. Macák Marián, 14. Kulich Vladimír, 30. Kulich Vladimír, 30. Míšek Richard

Návšteva: 223 divákov

Zápasové info: Prehľad :: Štatistiky :: Zostavy :: Herné situácie


FINÁLOVÁ SÉRIA - DETVA 3:1 RAPTORS

1. FINÁLE - DETVA 5-4pp RAPTORS

2. FINÁLE - DETVA 5-4 RAPTORS

3. FINÁLE - RAPTORS 8-2 DETVA

4. FINÁLE - RAPTORS 4-5 DETVA


Reakcie oboch táborov prinesieme neskôr. 



Odoberajte newsletter