Detvania sa rozlúčili so starou halou dvojnásobným víťazstvom

Ako prví rozbehli novú sezónu 2021/22 družstvá prvej ligy mužov. Úvodné dvojkolo sa ešte neodohralo kompletne, ale doterajšie zápasy priniesli niekoľko zaujímavých výsledkov. Po dvoch víťazstvách sa plece pri pleci na čele neúplnej tabuľky usadili družstvá DTF team Detva a FbO Žochár Topoľčany. 

 

O prvé buly ligového ročníka sa postarali tímy v Bratislave. V Záhorskej Bystrici privítal CAPITOL Floorball Team bratislavský Hurikán. Domáci v dramatickom stretnutí vyhrali 6:5 gólom v predĺžení.

 

Detvania odohrali dva domáce súboje, v ktorých nezaváhali. Najprv zdolali bývalého extraligistu FbC Young Arrows Spišská Nová Ves s prehľadom 9:3 a včera aj Falcons Starú Ľubovňu 10:4. „Pre nás to boli na dlhšiu dobu posledné zápasy v domácej hale. Keďže bude prechádzať rozsiahlou rekonštrukciou, naše domáce zápasy budeme hrať v Badíne. Preto sme sa chceli rozlúčiť s dvomi víťazstvami. Na prvý zápas k nám prišlo bývalé družstvo extraligy zo Spišskej Novej Vsi. Mám pocit. že majú výrazne obmenené a omladené mužstvo ako si ich pamätáme z ligy či baráže. Naše súboje bývali vždy emočne vybičované. A inak tomu nebolo ani tentoraz. Treba žiaľ povedať, že sme boli svedkami zbytočne tvrdých zákrokov a vylúčení na oboch stranách. Nakoniec sme potvrdili našu vyššiu kvalitu a zaslúžene vyhrali. Ja osobne držím Spišiakom palce, nech sa postupne dostanú na úroveň, akú mali. Mám tam rodinu, chatu a chodím tam rok čo rok už pomaly 40 rokov. Takže spišskú mám rád. Včera sme sa stretli s minuloročným nováčikom so Starej Ľubovne. Zdalo sa mi, že prišli lepšie takticky a technicky pripravení, keďže s nami už hrali minulú sezónu. Zápas bol dve tretiny vyrovnaný. V poslednej časti sa prejavili naše väčšie skúsenosti, premieňanie šancí a možno aj kondícia. Podľa mňa ak bude Stará Ľubovňa v plnej sile, potrápi každého súpera v lige,“ povedal Radim Chamula, vedúci družstva DTF team Detva.

 

FBC 11 Trnava, taktiež tím, ktorý prepustil extraligovú licenciu, najskôr sklonila hlavy v Topoľčanoch, ktorým podľahli 3:5, no v nedeľu brali všetky body po výhre 9:8 v Partizánskom. „Nemali sme extra očakávania, keďže sme sa včera stretli takmer pokope po prvý raz, ale v šatni bola veselá nálada ako vždy a to nám asi všetkým chýbalo najviac. Tréningy počas leta neboli, ale mesto nám vyšlo v ústrety a podarilo sa z haly presťahovať vakcinačné centrum pred pár týždňami, takže sa pomaly rozbiehame a začíname trénovať. Ako to ale býva u nás zvykom, od zápasu k zápasu to bude už iba lepšie a teda body budú pribúdať, kým sa bude hrať, toho sa nebojím. Cez prestávku sa k nám rozhodli pridať zatiaľ traja borci zo Serede Ján Janda, Peťo Janda a Samo Krivosudský a tak máme tri bratské útoky. Uvidíme, kto sa ešte zobudí. Z družstva máme iba jeden odchod – Boris Sztruhár sa rozhodol ísť svojou cestou, na ktorej mu želám veľa šťastia,“ povedal kapitán a hrajúci tréner Trnavy, Matej Vanta.

FBK RAptORs zaznamenal dve domáce prehra a to najskôr s Mútnym 4:5 a potom aj so Žatvou 90 Dolný Kubín v pomere 5:7.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter