Dievčatá kategórie U16 tentoraz odohrali kolo vo Fiľakove

Celoštátna súťaž dievčat do 16 rokov pokračovala zápasmi dohrávaného druhého kola. Všetky družstvá sa tentoraz stretli vo Fiľakove. Stabilne kvalitnú formu potvrdila Nemšová, ktorá opäť nezaváhala a darilo sa aj dievčatám z Pruského.

 

Po jednom víťazstve a prehre si domov odniesli dievčatá z družstva FBK Galanta United, ktoré sa najskôr tešili z tesného víťazstva 3:2 nad Spišskou Novou Vsou, no v druhom dueli prehrali s Pruským 3:5. „V prvom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi sme sa od začiatku zápasu snažili napádať súpera vysoko v ich obrannej zóne, odoberať loptičku a zakončovať z každej pozície. Dievčatám sa darilo plniť nastolenú úlohu, aj napriek faktu, že súperky sa nám raz vyšmykli zo zovretia a nečakane skórovali ako prvé. Od toho momentu sme našu snahu ešte zvýšili, na čo súperky reagovali päťčlennou obranou. Aj napriek tomu sa nám podarilo trikrát skórovať a doviesť zápas do víťazného konca. V druhom súboji proti dievčatám z Pruského sme mali rovnakú taktiku. Zase sme sa snažili dominovať na loptičke. Súpera sme nepúšťali do kombinácii, ale z dôvodu veľkých individuálnych chýb v obrannej fáze, nás súper kruto trestal a zápas zaslúžene vyhral,“ zhodnotil vystúpenie svojich dievčat tréner Tibor Drozd z FBK Galanta United.

 

Zápasov v domácom prostredí sa nevedeli dočkať hráčky z Fiľakova. Hneď ráno vyhrali 3:1 nad Partizánskym a v poslednom dueli dňa podľahli Modre 2:7. „Po dlhom čakaní sme konečne nastúpili na domácej palubovke. Vo Fiľakove sa často nestáva, že sa tu hrá florbal hociktorej kategórii. Dievčatá sa na to aj zodpovedne pripravili a konečne sme sa zišli v takmer kompletnom zložení. Prvý zápas nám vyšiel na výbornú. Partizánske sme určite prekvapili. Dievčatá hrali nebojácne a vytvorili si množstvo šancí. V druhom zápase sme nastúpili na fyzicky silnejšieho súpera. Polovicu zápasu sa nám aj darilo držať krok s hráčkami z Modry. Žiaľ, postupne nám dochádzali sily a súboj sme prehrali. Dievčatá však ukázali, že sa postupne zlepšujeme,“ povedal Gabriel Nagy z družstva FTC Fiľakovo.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter