Dnes je Valné zhromaždenie, Komisia športovcov s novou predsedkyňou

Včera sa uskutočnilo ôsme zasadnutie Výkonného výboru Medzinárodnej florbalovej federácie (VV IFF) v tomto roku. VV pripravoval podklady na dnešné Valné zhromaždenie, zároveň funkcionári zvolili novú predsedkyňu Komisie športovcov IFF na roky 2021-2024. Stala sa ňou Agata Plechanová.

Šestnáste Valné zhromaždenie IFF je na pláne už dnes. Pochopiteľne, uskutoční sa online formou. Bude sa na ňom voliť, okrem iného, aj prezident IFF. Na túto pozíciu VV nominoval súčasného prvého muža Thomasa Erikssona. Voliť sa bude aj jedenásť členov VV, z toho ôsmy nominovaní v ňom sú už teraz, o funkciu sa uchádzajú nováčikovia Tanuz Hidir z Ukrajiny, Pakkamol Siriwat z Thajska a Calle Karlsson z USA. VV zároveň navrhuje, aby sa jeho rady rozšírili na prezidenta a 10-12 členov.

Výkonný výbor na Valnom zhromaždení navrhne, aby sa akceptovala požiadavka Čínskej florbalovej únie na registráciu do IFF.

Do Komisie športovcov sa prihlásilo dvanásť kandidátov, čo je nový rekord. Súčasná predsedníčka Lidwien Reehuisová oznámila, že v pozícii nechce pokračovať, jej nástupkyňou sa stala doterajšia členka komisie Agata Plechanová.

Výkonný výbor včera určil organizátora majstrovstiev sveta žien 2023, ktorého predstaví na Valnom zhromaždení. Zároveň požiadal o ďalšie informácie od uchádzačov o organizáciu MS mužov 2024. O usporiadateľovi sa rozhodne do 18. decembra, záujem oficiálnou cestou prejavili Švédsko a Singapur. Od 1. decembra do 15. januára 2021 môžu uchádzači žiadať o organizáciu juniorských svetových šampionátov v rokoch 2023 a 2024.

Medzinárodná florbalová federácia informovala, že o osude majstrovstiev sveta junioriek, ktoré sa majú uskutočniť v náhradnom termíne v máji 2021 sa rozhodne najneskôr 8. marca. Diskutuje sa aj s usporiadateľmi kvalifikácie majstrovstiev sveta žien 2021 - vrátane Slovenska - o možných odkladoch. Kvalifikácia sa musí odohrať najneskôr do 4. júla.



Odoberajte newsletter