Dnešný súboj proti Poľsku veľa napovie

Po včerajšom úspešnom vystúpení slovenských reprezentantiek na svetovom šampionáte junioriek vo švajčiarskom St. Gallene, kde naše dievčatá obrali domáci tím o bod po remíze 3:3, Slovenky čaká dnes zrejme najdôležitejší súboj šampionátu. Ten odohrajú popoludní proti Poľsku.

 

Poľská reprezentácia má kondične dobre pripravený tím, ktorý včera s vicemajsterkami sveta Fínkami prehral 0:7, no ešte po dvoch tretinách boli Poľky v hre o body, pretože prehrávali len 0:2 a gólovo „odpadli“ až v záverečnej tretine. Vzájomná bilancia s Poľskom je pre slovenskú reprezentáciu pozitívna. Z ôsmich meraní síl sme sa tešili z víťazstva päťkrát. Naposledy vo februári na turnaji Polish cup, kde sme domáce Poľky zdolali tesne 2:1. „Včera sme videli hrať Poľky proti Fínkam. Naše dnešné súperky hrali dve tretiny naozaj výborne, bránili a blokovali a boli nebezpečné dopredu. Majú niekoľko výborných hráčiek, ktoré sa vedia presadiť individuálne, ale najmä dievčatá z Nového Targu hrajúce v jednej lajne, ktoré sa vidia aj naslepo. Bude to veľmi ťažký zápas a pravdepodobne nepadne veľa gólov. Dôležitá však bude výborná obrana na vlastnej polovici, nedovoliť im chodiť do brejkov, naopak využiť svoje šance a byť efektívny v zakončení. Je nám jasné, že včerajšou remízou sme zamotali situáciu v skupine, ale ak ju dnes nepotvrdíme, nemusí nám to byť nič platné...,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie junioriek Vladimír Gábor.

 

Druhý súboj slovenských reprezentantiek v skupine B na MS vo Švajčiarsku proti Poľsku môžete sledovať dnes na živo od 16.00 hod tu:

 

SLOVENSKO – Poľsko



Odoberajte newsletter