Do Göteborgu okrem Snipers už aj slovenskí rozhodcovia!

Pravidelnou tradíciou sa stala účasť slovenského klubu z Bratislavy – Snipers, účasť na svetovom mládežníckom turnaji Gothia Innebandy Cup, ktorý sa každý rok začiatkom januára organizuje vo švédskom Göteborgu. Tentokrát sa podujatia zúčastnia aj štyria slovenskí rozhodcovia.

 

Na podujatí sa stretne 431 tímov zo siedmich európskych krajín. Hrať sa bude v ôsmich chlapčenských a siedmich dievčenských kategóriách. Na tento turnaj už pravidelne niekoľko rokov cestujú aj družstvá z bratislavského Snipers. Nebude to inak ani v tomto roku. „Zúčastníme sa s dvomi družstvami a to v kategórií ročníkov narodenia 1998 a 2001, čiže sa dá povedať, že juniori spojení s dorastencami a starší žiaci. Berieme to ako súčasť prípravy na zvyšok sezóny a na turnaj sa už veľmi tešíme,“ povedal tréner Snipers Tomáš Chvála.

 

Novinkou však bude účasť štyroch slovenských rozhodcov. Do Švédska mieria dvojice v zložení Roman Cíbik – Michal Tomáš a Roman Sklenica – Tomáš Beňo. „Táto myšlienka vznikla úplnou náhodou, keď sme sa rozprávali o pôsobení Snipers na turnaji a rozhodli sme sa zužitkovať naše kontakty a pokúsiť sa vybaviť pre nás štyroch miesto. Do Göteborgu cestujeme prakticky ako členovia skupiny rozhodcov z Česka, a touto cestou by sme sa chceli poďakovať človeku, ktorý nám to celé umožnil a je zároveň vedúci skupiny – Jakub Furmánek,“ povedal jeden zo štvorice arbitrov Tomáš Beňo.

 

Chlapci odchádzajú do Švédska za skúsenosťami už zajtra. „Máme naplánovanú účasť na mítingu rozhodcov, ktorý je spojený aj so sledovaním zápasu mužskej SSL Pixbo – Holviken. Odchádzame tam predovšetkým plní očakávania a nadšenia, pískať v kolíske florbalu je určite veľká pocta a veríme, že budeme úspešne reprezentovať Slovensko. Taktiež veríme, že nadobudneme nové poznatky a skúsenosti, ktoré zužitkujeme aj na domácej pôde a budeme vzorom a „mentormi“ pre slovenských kolegov, ktorí nás budú nasledovať. Zároveň je to aj obrovská výzva niečo dokázať, nie len sami sebe, ale aj ostatným, ktorí nás sledujú. Takáto príležitosť sa nenaskytne každý deň,“ dodal Beňo. Chalanov však čaká poriadna šichta. Počas úvodných troch dní majú na programe 25 zápasov a rozhodovať budú takmer všetky kategórie. „Po týchto dňoch organizátori ďalej rozhodnú, či a koľko zápasov dostaneme na finálový deň,“ doplnil Roman Sklenica. Pre tento rozhodcovský pár Gothia Cup nie je prvou medzinárodnou skúsenosťou. V lete minulého roku úspešne absolvovali pražský Czech Open a pravidelne sa v minulosti objavovali na zápasoch rakúskej, či maďarskej ligy.

 

Radosť majú aj ďalší dvaja arbitri, ktorí sa rovnako zodpovedne chystajú na toto podujatie. „Gothia Cup bude našou ďalšou zahraničnou skúsenosťou, na ktorú sa veľmi tešíme a veríme, že bude úspešným štartom do našej prvej medzinárodnej sezóny. V minulosti sme sa zúčastnili turnaja Czech Open, či semifinále maďarského pohára,“ dodal Roman Cíbik.

 

Horúcou informáciou posledných hodín je správa, že dvojica Cíbik – Tomáš bude začiatkom februára v českom meste Králův Dvůr rozhodovať prípravný zápas junioriek medzi Českom a Švajčiarskom. Bude to prvá oficiálna nominácia slovenských rozhodcov na medzištátny zápas!



Odoberajte newsletter