Do Mútneho sa Lenka Blažeňáková vracia s veľkým očakávaním

Nie je prvou ani poslednou hráčkou, ktorá si len na čas vyskúšala pôsobenie v zahraničí a vrátila sa späť na Slovensko. Jednou z hráčok, ktorá vyskúšala susedné Česko je Lenka Blažeňáková, ktorá sa po necelých dvoch sezónach vrátila z FBC Orel Rtyně v Podkrkonoší späť do FBK Hornets Mútne.

 

V polovici sezóny 2018/19 sa rozhodla uskutočniť prestup do susedných Čiech. „Práve presun do Čiech mi prišiel ako možnosť, kam som mohla ísť hrať prvú ligu, ktorá je v porovnaní na úrovni slovenskej extraligy. Rozhodla som sa odísť do klubu FBC Orel Rtyně v Podkrkonoší aby som sa vo florbale posunula vyššie. Chcela som skúsiť niečo nové, nazbierať viac skúseností a naučiť sa nové veci. K môjmu prestupu došlo tak, že som raz bola na turnaji v Nitre (Slovenský pohár žien) a tam som sa spoznala s babami zo spomínaného klubu. Od toho turnaja som bola s nimi v kontakte. Začala som chodiť do Čiech za rodinou a pár krát som išla baby pozrieť na zápasy. Po niekoľkých mesiacoch som dostala od trénera ponuku, či si nechcem zahrať v Čechách a vyskúšať niečo nové. Ja som nad touto ponukou rozmýšľala a nakoniec som ju prijala. V ten moment to bolo správne rozhodnutie,“ objasňuje zmenu prostredia súčasná hráčka FBK Hornets Mútne Lenka Blažeňáková.

 

Dnes je už opäť hráčkou prvoligového Mútneho. „Vraciam sa naspäť na Slovensko a do materského klubu. Bolo to všetko na rýchlo riešené. Nikdy ešte nikomu zmena neuškodila a ani mne. Prišlo to rýchlo a to z dôvodu, že v tomto období pandémie sa do Čiech už prakticky nedostanem. Ďalším dôvodom k návratu je, že absolvujem maturitný ročník a snažím sa sústrediť čo najviac na školu. Snažila som sa to vyriešiť čo najlepšie a aby bolo všetko v poriadku,“ prezrádza o niečo skúsenejšia Oravčanka, ktorá má za sebou množstvo zážitkov.

 

„Počas pôsobenia v Čechách som zažila veľmi veľa príjemných skúseností. Okolo mňa boli úžasní ľudia, úžasný kolektív a tréner, ktorý ma veľmi motivoval v športe. Umožnil mi vyrásť vo florbale a získať nové skúsenosti. Boli to taktiež zážitky plné smiechu, radosti, výhier ale aj momenty, kde som nie raz plakala... Zažila som herný systém v Čechách, ktorému sa bolo pre mňa dosť náročné prispôsobiť a dostať sa do toho, rýchlosť hry bola ďalšou záležitosťou, ktorú som musela zlepšovať a pracovať na tom.“

 

A prečo sa mladá Oravčanka rozhodla vrátiť späť do Mútneho? Jej odpoveď je celkom výstižná: „Vraciam sa s veľkým očakávaním. Teším sa na túto sezónu a verím, že sa opäť budem v klube cítiť ako predtým. Taktiež, že s babami budem vychádzať ako v minulosti a budem zdieľať s nimi každý moment radosti z výhry, ale aj smútok z prehry. Všetko je o kolektíve a atmosfére v ňom. Do Mútneho som sa rozhodla vrátiť kvôli dobrému zázemiu, kde som už hrávala od základnej školy. V tomto klube sú hračky zapálené pre florbal a dôkažu vytvoriť úžasnú atmosféru v tíme.“


Ďalšie články


Odoberajte newsletter