Do súťaže vo Freestyle sa prihlásilo 70 účastníkov z 27 krajín

 

Medzinárodná florbalová federácia dostala súťažné videá k prvému svetovému virtuálnemu poháru vo florbalovom freestyle 2020 (WVFFC) od 70 účastníkov z 27 rôznych krajín. IFF sa rozhodla rozdeliť súťažiacich do dvoch vekových kategórií, kategória U16 a kategória dospelých.

 

„Sme nesmierne radi, že sa tohto virtuálneho podujatia zúčastňuje toľko mladých šikovných florbalistov a že máme aj účastníkov z krajín, ktoré sa ešte nezúčastnili oficiálnych podujatí IFF. Presne toto bol náš zámer, o ktorý sme sa pri tomto koncepte podujatia usilovali,“ povedala manažérka IFF pre komunikáciu a antidopingy Merita Informuje Bruun.

 

Počas posledných dní pred termínom dostala IFF viac videí od florbalistiek a 20% účastníkov sú dievčatá/ženy.

 

Hlasovanie na sociálnych sieťach sa začne budúci týždeň

 

Videá budú zverejnené na facebooku a instagrame IFF a súťažiaci, ktorí získajú najviac kombinovaných lajkov v jednotlivých kategóriách, budú vyhlásení za šampiónov WVFFC 2020. Hlasovanie na sociálnych sieťach pre kategóriu U16 (16 rokov a mladší) sa začne 2. novembra a pre kategóriu dospelých (nad 16 rokov) sa hlasovanie začne 3. novembra.

 

„Ďalším krokom z pozície IFF bude zoradenie súťažiacich a rozhodnutie o finalistoch pre obe kategórie. Rozdelením súťažiacich do dvoch rôznych vekových kategórií môžeme získať viac účastníkov v konečnom hlasovaní na sociálnych sieťach a mať dvoch víťazov,“ vysvetľuje koordinátorka informácií IFF Mari Myllärinen.

 

Súhrn všetkých videí si môžete pozrieť TU.

 

Účastníci WVFFC podľa krajín

 

Najväčšie zastúpenie súťažiacich má Švédsko – 13 a za ním nasleduje Lotyšsko s ôsmimi účastníkmi. Tretí najvyšší počet zástupcov a to šesť, majú zhodne Nemecko a Švajčiarsko. Afriku zastupujú dvaja súťažiaci z Pobrežia Slonoviny, jeden z Burkiny Faso a jeden z Kene. Severnú Ameriku zastupujú dvaja účastníci z Kanady aj USA. Áziu a Oceániu zastupujú súťažiaci z krajín: India (3), Singapur (2), Austrália (1), Čína (1), Hongkong (1), Japonsko (1), Kórea (1) a Nový Zéland (1) .

 

Jedného zástupcu máme aj my a teda bude dobré podporiť Slovensko.

 

WVFFC je súťaž, ktorej sa môže zúčastniť každý florbalista predvádzaním svojich najlepších trikov alebo schopností v určitom časovom limite. Súťaž je organizovaná virtuálne a jej víťaz bude vyhodnotený na základe hlasovania na sociálnych sieťach.

 

Viac informácií nájdete na stránke World Virtual Freestyle Floorball Cup 2020!

 



Odoberajte newsletter