Do Trenčína zamierili reprezentačné výbery žien a junioriek

V meste pod hradom Matúša Čáka sa od dnes do nedele zišli dva reprezentačné výbery Slovenska. Spoločné sústredenie absolvujú v Trenčíne ženy s juniorkami. Ženám vrcholí príprava na svetový šampionát, ktorý sa uskutoční vo Švajčiarsku v decembri. Juniorky sa chystajú v budúcom roku na MS do Švédska.

 

Na Považí sa zišlo 40 reprezentantiek oboch kádrov a to ich ešte veľké množstvo chýba, pretože ich trápia zranenia, choroby, či iné súkromné záležitosti. „Na zraz nám neprišlo až devätnásť hráčok, no berieme to zatiaľ športovo. Nie je to z hľadiska dlhodobej práce ideálne ale nateraz s tým nič nespravíme,“ povedal tréner slovenských junioriek Jiří Typl.

 

Hráčky chýbajú aj v ženskom kádri, no doplnilo ich práve niekoľko junioriek. Spoločná koncepcia spája obe reprezentácie, čiže z tohto pohľadu je dobré, že sa vzájomne dopĺňajú a sú spolu na jednom mieste.

 

Nominácia žien a junioriek Slovenska na sústredenie do Trenčína (5. – 8. 9. 2019):

 

ŽENY:

 

Brankárky:

DUPČÁKOVÁ Jana, FARULOVÁ Pavlína

 

Hráčky:

FERENČÍKOVÁ Denisa, ŠPONIAROVÁ Michaela, HUDÁKOVÁ Paulína, HUDÁKOVÁ Kristína, ROBOVÁ Klaudia, LENČEŠOVÁ Lenka, GROSSOVÁ Klára, BELICOVÁ Kristína, DOBRODEJOVÁ Veronika, GÁBOROVÁ Barbora, FAKTOROVÁ Alexandra, KOCUROVÁ Barbora, ĎURÍKOVÁ Alžbeta, KLAPITOVÁ Katarína, ZAJACOVÁ Terézia, ŽIKAVSKÁ Michaela, PAPIERNIKOVÁ Denisa, DOBRODEJOVÁ Lenka.

 

JUNIORKY:

 

Brankárky:

BAŇAČKAI Diana, MICHALISKOVÁ Adriana, PAGÁČOVÁ Barbora, VARTOVNÍKOVÁ Nina

 

Hráčky:

ADAMCOVÁ Sára, DÚBRAVSKÁ Veronika, DULKOVÁ Michaela, FANČOVIČOVÁ Ema, HLÁVKOVÁ Klára, CHUPÉKOVÁ Laura, KRÁLIKOVÁ Kristína, KŠENSULÁKOVÁ Miroslava, PAUHOFOVÁ Laura, PUDIŠOVÁ Linda, STYKOVÁ Michaela, ŠTEFÁNKOVÁ Patrícia, ŠUSTEKOVÁ Lívia, TOČEKOVÁ Tamara, VYLETELOVÁ Kristína, ZÁTEKOVÁ Sara.



Odoberajte newsletter