Do Trenčína zavíta dvadsiatka mládežníckych družstiev

Týždeň po premiére mužskej vetvy Trenčín Floorball Games sa v Trenčíne uskutoční mládežnícka verzia tohto turnaja. Mestská športová hala na Sihoti privíta od piatka do nedele (3. – 5. 9. 2021) dvadsať tímov v kategóriách mladších žiakov, starších žiakov a dorastencov. Chýbať nebudú viaceré popredné kluby v jednotlivých kategóriách.

 

Medzi mladšími žiakmi bude trofej obhajovať FBK AS Trenčín. Podujatie bude pod záštitou Goalie Academy, Prvej brankárskej florbalovej školy na Slovensku. V kategórii dorastencov prvenstvo obhajuje náš 1.FBC Florbal Trenčín. Táto kategória je pod záštitou rektora doc. Ing. Jozefa Habánika (Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka). Minuloročný víťaz starších žiakov DFA Nitra sa v tejto kategórií tentoraz nepredstaví a my tak s určitosťou spoznáme meno nového víťaza.

 

V mladších žiakoch sa medzi sebou stretnú 1. FBC Florbal Trenčín, FBC Grasshoppers Žilina, Exel Snipers Bratislava a FBK AS Trenčín. Hrací čas je 3 x 12 min., hrubý čas.
Starší žiaci budú hrať vo dvoch skupinách. Zloženie skupiny A – FBK AS Trenčín, ŠK Victory Stars Dubnica n/V, FBC Grasshoppers Žilina, Tsunami Záhorská Bystrica. Skupina B – 1. FBC Florbal Trenčín, FBK Harvard Partizánske, Florbalovú Akadémiu Martin, Exel Snipers Bratislava. Hrací čas je 2 x 15 min, hrubý čas. 

 

Dorastenci majú taktiež dve štvorčlenné skupiny. Zloženie skupiny A – 1. FBC Florbal Trenčín, FBC Grasshoppers Žilina, Tsunami Záhorská Bystrica, ŠK Slávia SPU DFA Nitra. Skupina B – FBK AS Trenčín, Žatva 90 Dolný Kubín, Exel Snipers Bratislava, ŠK Lido Bratislava. Hrací čas je 2x15 min, hrubý čas.

 

Turnaj sa stal súčasťou projektu českej výtvarníčky Kateřiny Šedej – sobota. V nedeľu príde niečo nové – zaujímavé a bude sa pestovať zvedavosť účastníkov na podujatiach mesta Trenčín – lebo práve pestovanie zvedavosti je momentálne hlavným mottom mesta Trenčín v rámci kandidatúry na Európske hlavné mesto kultúry na rok 2026. Súčasťou kandidatúry je zároveň aj projekt „Sobota v nedeľu“, ktorý bude prebiehať aj na turnaji TRENČÍN FLOORBALL GAMES 2021 a ktorého súčasťou budú všetci prítomní v hale spolu s hráčmi tímov 1. FBC Florbal Trenčín a Tsunami Záhorská Bystrica v kategórii dorastencov a to zdvojený zážitok s českou umelkyňou Kateřinou Šedou. Zápas začína v piatok 3. 9. 2021 o 17:15 h. v Mestskej športovej hale na Sihoti v Trenčíne.

 

Turnaj bude na základe pravidiel vydaných Úradom verejného zdravotníctva pre hromadné podujatia prebiehať v režime OTP, čo v zelenom okrese značí, že na vstup potrebujete plné zaočkovanie, test (72 h PCR, resp. 48 AG) alebo byť max 180 dní po prekonaní ochorenia COVID-19. Potvrdenia sa budú kontrolovať pri prezentácii tímov a pred vstupom divákov do haly.

 

Organizátori sa rozhodli, že budú streamovať zápasy na turnaji TFG 21 v centrálnej hale od soboty (4. 9.) až do záverečného vyhodnotenia v kategóriách starších žiakov a dorastencov, keďže práve tie sa odohrajú v centrálnej hale.



Odoberajte newsletter