Dobrovodský sa vrátil po chorobe a vychytal bod pre Lido

Priaznivci, ktorí si počas víkendu zapli na huste.tv priamy prenos zo zápasu 5. kola extraligy mužov medzi domácim ŠK Lido Prírodovedec a ATU Košice, určite neľutovali. Hostia zvíťazili 11:10 po samostatných nájazdoch, navyše po mimoriadne dramatickom priebehu. 

Zdalo sa, že fanúšikovia budú svedkami jednoznačnej záležitosti zo strany ATU. Východniari mali jednoznačne navrch a pridávali jeden gól za druhým. V 34. min upravil na priebežných 7:3 z pohľadu hostí Lukáš Blaszczyk a vyhnal z bránky domácich Pavla Veningera, ktorého nahradil Daniel Dobrovodský.

„Vyplynulo to zo situácie. Tím potreboval nejaký impulz. Hľadali sme sa a potrebovali sme sa nejako nakopnúť. Bolo to teda taktické striedanie,“ ozrejmil pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) skúsený brankár.

Zdalo sa, že ani on rozbehnutý stroj menom Akademik Technická univerzita nedokáže zastaviť. Prekonali ho ešte Michal Kročko, Martin Bujaki a Blaszczyk. Iskričku nádeje pre Lido vykresal rýchlym hetrikom Teodor Beriac. Tretí gól pritom strelil počas presilovej hry. Práve presilovky určili ďalší vývoj zápasu. Domáci počas početnej výhody dosiahli ešte tri presné zásahy a razom bolo 9:10. Desiaty gól pridal Vladimír Bačinský. 

„Bol to zvláštny zápas. Taký som asi ešte ani nehral. V prvej polovici zápasu sme hrali veľmi zle a dlho to vyzeralo, že nebudeme pre ATU dobrý súper. Stále sme sa snažili hrať a bojovať. Vďaka našim dobrým presilovkám, ktoré sme využili sa nám podarilo vyrovnať. V tretej tretine sme si opäť začali veriť. Taký výpadok, aký sme mali na začiatku, by sa nám však nemal stávať. Nájazdy sú už lotéria,“ povedal hrdina Lida Dobrovodský, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča domácich. 

Prevýšil ho azda iba náprotivok Eduard Koval, ktorý v záverečných samostatných nájazdoch nepustil za svoj chrbát ani jednu loptičku a zaslúžene bol označený za najlepšieho hráča ATU.

„Bola to pre mňa ťažká pozícia. Bol som po chorobe a naskočil som do rozbehnutého zápasu. Myslím si, že to napokon bolo celkom dobré. ATU je kvalitný, technický súper. Mali šance oni, aj my. Keď to bolo 10:10, už to bolo otvorené, napokon to došlo až do nájazdov,“ uviedol 28-ročný Bratislavčan.

„V polovici zápasu by som aj jeden bod bral všetkými desiatimi, ale takto je škoda, že sme nezískali aspoň dva. Zaslúžili by sme si ich za výkon v druhej polovici zápasu, ale vzhľadom na výkon v prvej časti sme radi aj za ten jeden bodík,“ uzavrel Dobrovodský, ktorého v nájazdoch prekonal iba Michal Kročko.

ATU Košice je po piatich kolách v tabuľke extraligy mužov na piatom mieste so ziskom 8 bodov, Lido je so štyrmi bodmi deviate.



Odoberajte newsletter