Dobrý začiatok základom desiateho nemšovského víťazstva

Nedeľný program najvyššej ženskej súťaže si nechal to najlepšie na koniec. Na Spiši sa stretol prvý s tretím, dve najplodnejšie ofenzívy a zároveň popredné ašpirantky na medailové pozície. Nemšová zvládla prvý vzájomný zápas s Kométou a v jej hale bojovala o okrúhle desiate víťazstvo. To sa zrodilo najmä vďaka presvedčivej prvej tretine.

 

S prihliadnutím na všetky zrušenia, odklady a prestoje za ostatné tri sezóny, Nemšová so Spišskou Novou Vsou toho stihli odohrať pomerne dosť a od septembra 2019 šlo už o ich siedmy vzájomný zápas. Tím Dušana Košča bol zároveň na dlhý čas posledným premožiteľom Považaniek, ktoré zo Sabinova pricestovali dobre pripravené aj naladené a po ôsmich minútach viedli 3:0. Tento úsek hry bol nakoniec rozhodujúcim faktorom, pretože žiadna gólová prestrelka sa – podľa očakávaní – nestrhla. Na góly Zajacovej, Bahnovej a Vyletelkovej odpovedala z domácej strany len Viktória Grossová.

 

Spišiačky sa v závere síce hnali za vyrovnaním, no nebol to tlak, v ktorom by dva rozdielové góly viseli na vlásku. Drámu do posledných sekúnd mala Kométa v nohách už aj z nedeľného zápasu a Nemšová s výborne chytajúcou Sárou Hôrkovou udržala výsledok 3:1. Nemšovčanky vyhrali aj desiaty zápas a alternatívy, kto by ich mohol zaraziť sa pomaly míňajú.  Pred druhým Kysuckým Novým Mestom vedú s náskokom šiestich bodov.

 

FBK Kométa Spišská Nová Ves – NTS FK-ZŠ Nemšová  3:1  (3:0, 0:1, 0:0)

 

Hlasy po zápase

 

Dušan Koščo (tréner Spišskej Novej Vsi):Na zápas s Nemšovou sme sa poctivo pripravovali. Rozobrali sme si veci, ktoré by mohli platiť na tento tím. Bohužiaľ, od úvodu sme zaspali a na výsledkovej tabuli svietilo 3:0, no ale od tohto okamihu sme sa vzchopili. V druhej tretine sme boli viac než vyrovnaným tímom, takisto aj v tretej, no dneska nám nepadli góly z našich šancí a s jedným gólom sa zápas extraligy nedá vyhrať. Ďakujem Nemšovej za zápas.

 

Miriam Buková (najlepšia hráčka Spišskej Novej Vsi):Zápas by som zhodnotila ako veľmi vyrovnaný, avšak prvú tretinu jednoznačne rozhodlo družstvo Nemšovej, ktoré tam dalo rozhodujúce góly a vlastne my sme sa celý zápas už len za nimi doťahovali. Snažili sme sa dať góly, čo sa nám nepodarilo. Myslím si, že sa to rozhodlo v tej prvej tretine a tie ostatné dve už boli naozaj veľmi vyrovnané z oboch strán a bolo to už iba o tých detailoch, kto ten gól dá a kto nie.

 

Peter Tydlačka (tréner NTS Nemšová):Po včerajšom ťažkom zápase a veľmi dobrej regenerácii na bowlingu sme dneska očakávali ďalší ťažký zápas, čo sa potvrdilo. Dievčatá nastúpili ani nie po pár hodinách na ďalší zápas a v prvej tretine rozhodli o svojom víťazstve, keď odohrali tú hru, čo od nich očakávam. Zahrali veľmi dobre a užili si to víťazstvo nad veľmi ťažkým súperom. Súperovi ďakujeme za pekne predvedenú hru a my sa už pripravujeme na ďalšie zápasy.

 

Veronika Dobrodejová (najlepšia hráčka NTS Nemšová):Zápas hodnotím veľmi pozitívne. Prvú tretinu sme ukážkovo bránili a takisto sme sa presadili aj v útoku. Čo sa týka druhej tretiny, tak tam sme trošku poľavili, čo sa týkalo defenzívy a tretiu tretinu sme len takticky dohrali, udržali skóre a dotiahli zápas do víťazného konca. Súperovi ďakujem za zápas.

 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter