Dočkala sa dievčenského kolektívu a teší sa na reprezentačné zrazy

Je to už deväť rokov, čo sa rodená Oravčanka Ivana Ella Kubačková z Dolného Kubína venuje florbalu. Postupne sa prepracovala do širšieho výberu starších žiačok Slovenska a v súčasnosti zrealizovala prestup. Mladá a odvážna dievčina, ktorá obetovala sedem rokov hry v chlapčenskom kolektíve, zmenila dres a od novej sezóny ju uvidíme pôsobiť v FbK Tvrdošín.

 

Materský oddiel Žatva 90 Dolný Kubín nemá ambíciu práce s dievčatami, no ak chcela Ivana hrať florbal, nemala na výber a behala za deravou loptičkou spoločne s chlapcami. „Zo začiatku to bolo jednoduché. Bola som s nimi na takmer rovnakej úrovni. No ako náhle som pred dvomi rokmi začala hrávať aj za reprezentáciu tak sa mi zdalo, že už to nie je ono. Už som tam proste nepatrila,“ vyznáva svoje pocity čerstvá posila Tvrdošína Ivana Ella Kubačková, ktorá si váži, že jej prvé kontakty s dievčenským florbalom boli práve na úrovni reprezentačných výberov. „Je to výnimočná príležitosť. Na to že som hrávala a trénovala doteraz len s chlapcami tak som sa v reprezentácii s dievčatami dostala za dva roky celkom ďaleko. Možnosť reprezentovať znamená mňa veľmi veľa a už sa neviem dočkať na ďalšie zrazy,“ teší sa ešte len štrnásťročná florbalistka.

 

Žije si svoj florbalový život, no v ňom podľa jej slov vzory nevyhľadáva. „Možno to bude znieť zvláštne, ale nemám žiaden florbalový vzor a ani novinky, či zápasy z celého sveta florbalu veľmi nesledujem,“ prezrádza slovenský talent. Ešte jeden rok a bude môcť nastúpiť v drese nového klubu aj v Hyundai extralige žien. Zatiaľ sa však musí sústrediť na novú celoštátnu súťaž Super LIGU U15 dievčat, kam sa so spoluhráčkami na kvalifikačnom turnaji v Trenčíne prebojovala. „Zatiaľ som hrala za Tvrdošín iba na kvalifikácii. Tam sa mi hralo podstatne dobre. Keďže to bol dvojdňový turnaj, mala som možnosť spoznať môj nový tím trochu viac. Zatiaľ sa mi tam páči a dúfam, že mi to vydrží čo najdlhšie. V každom prípade sa teším na nové zážitky a skúsenosti. Ako tím by sme to mohli v Super LIGE dotiahnuť čo najďalej, ale máme toho ešte veľa zlepšovať. Keďže som nová, nie som veľmi zohratá s celým družstvom. Ale určite po pár tréningoch to pôjde ako po masle,“ dodáva s úsmevom.

 

Práve otázka pravidelných tréningov býva v jej veku v prípade zmeny klubu do iného mesta problémom. „Tréningy by sme mali mávať okolo 17:00, čo mi celkom vyhovuje. Škola sa mi končí v dobrom čase a z Dolného Kubína do Tvrdošína sa mi jednoducho dá dostať vlakom alebo autobusom,“ ukončila rozhovor pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu Kubačková.



Odoberajte newsletter