Dostane sa Natália Heliová s tímom WFV do finále?

U našich susedov v Rakúsku pokračuje najvyššia florbalová súťaž súbojmi play-off. Aj Slovensko má v tejto súťaži zastúpenie. Za klub Sportunion Wiener Floorball Verein hráva Natála Heliová, ktorá v minulosti pôsobila v kluboch FBC BlueBerries Modra a ŠK Lido.

 

„V Rakúsku máme v súťaži len štyri tímy, čiže sme všetci akoby postúpili do play-off. Tu sa trénuje prakticky bez prestávky, pretože v Rakúsku je len jedna ženská liga a tým pádom automaticky pre nás platí výnimka pre najvyššie súťaže. V podstate sme považované za profesionálne športovkyne. Musíme sa však raz týždenne otestovať a dodržiavať niekoľko ďalších pravidiel,“ vysvetľuje Slovenka Natália Heliová.

 

Jej družstvo WFV sa v prvom súboji dokázalo presadiť na ihrisku FSG Linz/Rum a vyhrať 4:3. Ide tím Heliovej za majstrovským titulom? „Nemyslím si, že máme stanovený nejaký konkrétny cieľ. Ideme od zápasu k zápasu, každá z nás chce vyhrať a zlepšovať sa a podľa mňa sa nám to aj darí. Momentálne sa sústreďujeme na druhý zápas play-off. Ak sa nám podarí vyhrať, tak postúpime do finále a tam už nie je o čom. Tam treba nechať všetko a pobiť sa o konečné víťazstvo! A s týmto tímom je možné všetko, pretože máme silného tímového ducha a ťažko nás zlomiť. Veľakrát sme otáčali nepriaznivý vývoj. Taktiež aj v tom poslednom v play-off. S takýmto nastavením môžme zdolať hocikoho,“ povedala slovenská hráčka v rakúskych službách.



Odoberajte newsletter