Druhé kolo Pohára SZFB štartuje už dnes aj s extraligistami

Súťaž o Pohár SZFB 2021 mužov, pokračuje zápasmi druhého kola a v ňom sa už do hry zapoja aj extraligové tímy. Medzi ôsmimi družstvami sú aj tri prvoligové tímy, ktoré sa celkom určite na túto konfrontáciu tešia. Už dnes štartuje kolo úvodným súbojom medzi domácim Falcons Stará Ľubovňa a FK Florko Košice.

 

„Florkáči“, rovnako ako aj domáca Stará Ľubovňa sa na stretnutie tešia. „Sme veľmi radi, že si konečne po niekoľko mesačnej pauze môžeme opäť zahrať súťažný zápas. Pohár SZFB berieme ako príjemné spestrenie letnej prípravy. Je to dobrá príležitosť pre mladých hráčov, aby nazbierali cenné skúsenosti a pobili sa o miesto v mužskom kádri. Pohár chceme vyhrať, no dôležitá je pre nás aj radosť z hry,“ povedal hráč FK Florko Košice Martin Kátlovský, ktorý na otázku či je konfrontácia družstiev z extraligy s tímami z nižších súťaží dostatočne motivujúca povedal: „Myslím si, že aj na zápasy s družstvami z nižšej ligy sa dá motivovať. Určite netreba podceňovať žiadne družstvo. Osobne si myslím, že to má rovnaký prínos pre družstvá z nižšej aj vyššej ligy.“

 

Ďalšie dve dvojice čaká prvý duel zajtra. Na lavičke Tsunami Záhorská Bystrica absolvuje svoju premiéru proti Piešťanom nový kouč Tsunami Dárius Siheľský: „Ciel mám jasný a to vyhrať. Zatiaľ sa sústreďujeme najmä na kondičnú zložku športového výkonu. Od augusta sa začneme viac venovať technicko-taktickej príprave. Do veľkej zatiaľ nie, pretože tréningy budem viesť až od augusta, zatiaľ sa zúčastňujem tréningového procesu prakticky len ako divák.“ 

 

Duel medzi Devils Čadca a bratislavským ŠK Lido Prírodovedec bude tiež celkom zaujímavý. „Tešíme sa, že môžeme hrať konečne zápas. Súper je pre nás z kategórie známy, neznámy. Väčšina hráčov sa s týmto družstvom nikdy nestretla, ale Patrik Paulikovič sa v oblasti florbalovej Čadce pohybuje od nepamäti a tak máme o súperovi lepšie informácie ako primátor mesta. Veríme, že duely proti Devils budú mať charakter derby. Keďže sme uprostred prípravy, očakávam, že budeme mať ťažšie nohy. Určite sa budeme prezentovať bojovným výkonom ako je o Lide známe,“ povedal tréner ŠK Lido Prírodovedec Roland Bluska.

 

Posledná dvojica sľubuje poriadny súboj extraligistov. FK AS Trenčín v sobotu doma privíta FaBK ATU Košice. „Na pohárové zápasy nerobíme špeciálnu prípravu a našim hlavným cieľom je zapojiť mladých hráčov, ktorým chceme dávať príležitosť aj počas extraligových zápasov. Škoda len, že je v turnaji trochu menej účastníkov, než sme spočiatku očakávali. Verím, že cez ATU Košice postúpime do Final four a budeme mať možnosť sa pobiť v ďalších zápasoch o popredné umiestnenie,“ povedal hrajúci tréner a kapitán FK AS Trenčín Juraj Matejka.

Podrobný program aj so štatistikami nájdete TU



Odoberajte newsletter