Druhou prekážkou Slovenska v ceste na šampionát sú Maďarky

Kvalifikačný turnaj v Trenčíne o postup na decembrový svetový šampionát žien, pokračuje aj dnes ďalšími zápasmi. Nás zaujíma večerný súboj slovenských reprezentantiek, ktoré privítajú tím Maďarska. Slovenky si včera poradili s Holandskom, ktoré zdolali 8:2 a v prípade, že zdolajú Maďarsko, zabezpečia si postup na MS do Švajčiarska.

 

Náš dnešný súper odohral v tejto kvalifikácii taktiež jeden súboj a v ňom Maďarky prehrali s favorizovaným Lotyšskom 1:6. „Maďarky budú podobným súperom ako Holanďanky, no my chceme v každom prípade hrať podstatne lepšie než včera. Verím, že dievčatá už nebudú nervózne a strelíme viac gólov než proti Holandsku,“ povedal hlavný kouč slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička.

 

Slovenky sú si vedomé, že proti Holandsku nepodali optimálny výkon, no sú proti Maďarkám odhodlané zlepšiť sa a samozrejme zvíťaziť. „Ťažko odhadnúť silu súperiek, s ktorými sa na Majstrovstvách sveta nestretávame, pretože buď hrajú o kategóriu nižšie, alebo nepostúpia z kvalifikácie vôbec. Podľa mňa sme sa v súboji s Holanďankami už rozohrali a dáme si pozor na chyby, ktoré sme s nimi vyprodukovali a preto očakávam, že zápas s Maďarkami bude pre náš tím o niečo jednoduchší,“ povedala slovenská reprezentantka Katarína Klapitová.

 

Naše susedky patria medzi najčastejšie súperky našich žien. Odohrali sme spolu už deväť oficiálnych zápolení a v nich sme až sedemkrát dokázali zvíťaziť, raz remizovať a ešte v roku 2007 sme na šampionáte B-kategórie prehrali s Maďarskom 3:6. Posledný súboj sme proti sebe odohrali v roku 2016 a to na Majstrovstvách sveta v Čechách, kde sme zvíťazili presvedčivo 11:1.

 

Online prenos zápasu môžete sledovať tu:

 

SLOVENSKO – Maďarsko



Odoberajte newsletter