Druhýkrát v tomto roku zasadal Výkonný výbor IFF

Počas víkendu sa uskutočnilo druhé stretnutie Výkonného výboru Medzinárodnej florbalovej federácie (VV IFF) v tomto roku. Členovia rozhodli napríklad o procese implementácie novej stratégie IFF na roky 2021-2023, diskutovali aj o blížiacich sa medzinárodných podujatiach.

 


Prácou na dosiahnutí stanovených cieľov sa budú zaoberať štyri pracové podskupiny. Tie by mali vzniknúť ešte pred letom. Ich činnosť bude koordinovať hlavná pracovná skupina pre implementáciu stratégie. 

 


Dosahovanie stanovených bodov je rozdelné do troch časových úsekov. Prvá fáza bude v rokoch 2021-2024, nasledujúca v období 2025-2028 a napokon aj v rokoch 2029-2032. IFF vyzvala zástupcov členských zväzov i florbalových aktivistov, aby sa prihlásili do jednej zo štyroch už spomenutých podskupín. 

 


"Implementácia novej stratéhie IFF je náročná úloha, a preto hľadáme ľudí, ktorí by sa mohli zapojiť do tohto procesu, a tým zlepšiť vzájomné porozumenie novej stratégie. Čím viac skúseností získame do podskupín, tým lepší výsledok dosiahneme. Som si istý, že sa nám podarí osloviť vhodných ľudí s rôznymi kompetenciami a skúsenosťami," povedal predseda pracovnej skupiny pre implementáciu stratégie Stephen King, cituje ho web IFF, kde sú uvedené aj podrobnosti, ako je možné sa do jednotlivých podskupín prihlásiť.

 


Výkonný výbor IFF diskutoval aj o blížiacich sa medzinárodných podujatiach. Majstrovstvá sveta junioriek by sa mali uskutočniť 1. - 5. septembra vo švédskej Uppsale, kde už opäť dali do prevádzky problematickú IFU Arenu, ktorá sa však bude ďalej opravovať počas leta, aby bola plne k dispozícii pred budúcou sezónou. Momentálne je nepravdepodobné, že by sa na turnaji mohli zúčastníť reprezentácie Austrálie alebo Nového Zélandu, otázny je aj štart ďalších mimoeurópskych tímov - Kanady, USA či Číny. Je teda možné, že tieto družstvá nahradia národné tímy iných krajín.

 


Podobná situácia je aj pri MS hráčov do 19 rokov, ktoré sú naplánované na 25. - 29. augusta v Brne. Takisto je nepravdepodobné, že by okolnosti dovolili na šampionát pricestovať Austrálii alebo Novému Zélandu a ohrozená je účasť Kanady a Japonska.

 


Žreb skupín majstrovstiev sveta žien 2021, ktoré sú na programe v termíne 27. novembra - 5. decembra v Uppsale by sa mal v samotnom dejisku uskutočniť 22. mája. Či bude k dispozícii aj live stream je zatiaľ neznáme.

 


V máji 2022 by sa mal uskutočniť svetový šampionát hráčok do 19 rokov vo Wellingtone na Novom Zélande, kde stále pretrváva neistota spojená s medzipevninovým cestovaním. Tamojšia vláda však naznačila, že už koncom tohto roka by sa interkontinentálne cestovanie mohlo normalizovať. 

 


V októbri 2021 by sa mal na Slovensku konať Turnaj šiestich krajín mužov i žien. Hrať sa bude v jednej aréne vo formáte 3x15 minút. Viac informácii bude k dispozícií pred letom. V súvislosti s týmto turnajom je v pláne zorganizovať aj vzdelávací seminár, ktorý bude viesť Jiří Jakoubek.



Odoberajte newsletter