Dudovič „katom“ Poliakov!

Slovenská reprezentácia juniorov na turnaji Polish Cup najskôr prehrala so Švajčiarskom 5:11, no vo večernom súboji sme zdolali domáce Poľsko 4:3. V oboch zápasoch strelecky exceloval Michal Dudovič, ktorý zavesil dva hetriky!

 

Proti Švajčiarom slovenský tím celkom držal krok takmer do polovice zápasu. Ešte po 29 minútach to bolo len 3:2 pre našich súperov. Neskôr sa Švajčiari presadili aj strelecky a zvíťazili 11:5. Hetrik strelil motivovaný Michal Dudovič, ktorý sa ukázal v dobrom svetle a krajine, v ktorej súčasne pôsobí dokázal, že je kvalitným hráčom. „Opäť sme podľa mňa mali celkom dobrý vstup do zápasu, no prejavil sa úbytok síl po náročnom súboji s Českom. Spravili sme niekoľko zbytočných chýb a celkovo sme nestačili na mechanicky hrajúcich Švajčiarov,“ zhodnotil Adam Kohút, brankár slovenskej reprezentácie, ktorý si včera proti Čechom a dnes proti Švajčiarom výdatne zachytal. Spolu išlo na jeho bránku 85 striel... „Ja som celkom rád keď som pod tlakom, no toto bolo už trochu dosť. Možno mi mohli spoluhráči o niečo viac pomôcť, no taktiež si uvedomujem, že aj ja im, čiže je to vzájomné a hlavne to mohlo byť lepšie z oboch strán,“ dodal Kohút.

 

Proti Poliakom sme chceli zvíťaziť a úvod tomu aj naznačoval. Skóre otvoril Dudovič a po jeho asistencií skóroval aj Tomáš Turcsányi – 2:0. V ďalšom priebehu Poliaci otočili na 2:3. Počas tretej tretiny sa väčšinou hralo pred bránkou domáceho tímu, no Slováci nie a nie skórovať. Trénerský tandem Koutný – Onderko viac ako tri minúty pred koncom chladnokrvne odvolal brankára a vyplatilo sa. Kto iný ako Michal Dudovič vyrovnal a keby len to. Štyridsaťosem sekúnd pred koncom opätovne zafungovala spolupráca Miške – Dudovič, ktorý presnou strelou takmer z polovice ihriska rozhodol o našom víťazstve!

 

Zajtra odohrajú slovenskí reprezentanti svoj posledný piaty zápas od 10.00 hod proti Nemecku.

 

Švajčiarsko – SLOVENSKO 11:5 (2:0, 4:2, 5:3)

 

SLOVENSKO – Poľsko 4:3 (1:2, 0:2, 2:0)



Odoberajte newsletter