Duel Dubnice a Snipers muselo rozhodnúť až predĺženie

Victory Stars z Dubnice nad Váhom vo svojej domácej hale privítali Snipers z Bratislavy. Dubnica si chcela napraviť chuť po dvoch prehrách po sebe a Snipers chceli pre zmenu nadviazať na výhru z minulého týždňa. Z tohto duelu nakoniec vyšla úspešnejšie Dubnica vďaka výhre po predĺžení. 

Prvá dvadsaťminútovka priniesla len tri góly a to ten prvý až po dvanástich minútach. Skóre otvoril jeden z troch najproduktívnejších strelcov Dubnice, Peter Blažej. Naopak zo svojho prvého presného zásahu v sezóne sa radoval Tomáš Kilík zo Snipers. Rozhodcovia si v osemnástej minúte všimli seknutie dubnického hráča a tak domáci získali presilovú hru, ktorú aj využil Michal Janiga. Do vlastných šatní tak odchádzali s jednogólovým vedením.

Len v priebehu prvých dvoch minút druhej tretiny sa Snipers podarilo otočiť skóre zápasu. Najprv sa presne trafil Jakub Madunický a len 25 sekúnd po ňom jeho mladší spoluhráč Pacek Patrik. Radosť z náskoku trvala necelých osem minút; potom na 3:3 vyrovnal Adam Madaj. Postup domácich Stars zbrzdila vlastná hra v oslabení, keďže počas nej inkasovali štvrtý gól od obrancu Mojmíra Kešeláka.

Ako v doterajšom priebehu zápasu, tak ani v tretej tretine ani jeden tím nezískal väčšie vedenie ako jednogólové. Sedem minút pred koncom vyrovnala Dubnica zásluhou Petra Blažeja. Po góle Tomáša Kilíka na 5:4 Snipers znovu vyhrávali. To bolo poslednýkrát, čo Bratislavčania prekonali bránu súpera. Na začiatku 58. minúty na 5:5 znovu dorovnal Jozef Mutala a tak poslal zápas do predĺženia. V ňom sa v čase 62:41 presadil Marek Bulko, čím zaistil Dubnici dva body. 

 

Hlasy po zápase:

Adrián Oberta (hráč, ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom): „Z môjho pohľadu bol zápas od začiatku opatrný. Obe družstvá držali loptičku čo najďalej od svojej brány. Hosťujúci brankár mal v úvode výborné zákroky. Súper mal v priebehu zápasu viac šancí, viac šťastia. Z našej strany bola chyba nedostupovanie pred bránu."

Dušan Sokolík (tréner, ŠK Victory Stars Dubnica n. V.): „Prvá tretina bola veľmi uzavretá. V druhej tretine súper využil 3-4 naše chyby a dostal sa do vedenia. V tretej tretine sa nám podarilo vyrovnať vďaka väčšiemu tlaku. A v predĺžení sme so šťastím strelili víťazný gól."

Tomáš Kilík (hráč, EXEL Snipers Bratislava): „Bol to dobrý zápas; prelínalo sa to zo strany na stranu. Snažili sme sa to rozhodnúť, bohužiaľ to nevyšlo. Mali sme slabú koncovku, súper pre zmenu hral dobre a snažil sa hrať na brejky. Ale v dôležitých situáciách to podržal a vyhral zaslúžene."

Miroslav Roziak (tréner, EXEL Snipers Bratislava): „Najprv sa tímy oťukávali, vyčkávali. V druhej tretine sme začali preberať hru, mali sme šance. Bohužiaľ sme ich nepremenili. Nepodarilo sa nám ten zápas zlomiť. A nakoniec nám to nepadlo, Dubnici áno. To rozhodlo."

ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom - EXEL Snipers Bratislava 6:5p (2:1, 1:3, 2:1, 1:0)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter