Duran: „Chceme pre Trnavu vybojovať extraligu!“

V hre o postup do extraligy mužov sú ešte štyria účastníci prvej ligy, ktorí od soboty spustia boje v semifinálových zápoleniach. Prvý Snipers Bratislava sa stretne s prekvapením tohtoročného play-off a to s Púchovom, ktorý len včera vyradil Detvu. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria FBC Grasshoppers Žilina a FBC 11 Trnava.

 

Víťazi základnej časti prvej ligy, florbalisti bratislavského Snipers, si za súpera vybrali Púchov. Bilancia vzájomných zápasov v aktuálnej sezóne je vysoko pozitívna v prospech Bratislavčanov. Snipers nastrieľal Púchovu vo dvoch zápasoch 32 gólov a inkasoval len 10. Favorit je teda jasný, no siedmy celok po základnej časti je správne nabudený a môže robiť problémy. „Do semifinálovej série ideme s veľkou pokorou, nakoľko si uvedomujeme stúpajúcu formu súpera. Budú to úplne iné zápasy ako v základnej časti. Či bude našou výhodou, že sme mali viac voľna a Púchov hral až päť zápasov vo štvrťfinále je ťažko povedať. Niekedy je aj lepšie, keď súper je v hracom tempe, dokonca ani výhoda domáceho ihriska nie je pre nás výhoda, lebo trénujeme na inom ihrisku. Séria bude veľmi náročná, Púchov nám má čo odplácať a nič nám nedaruje,“ povedal tréner Snipers Bratislava Dárius Siheľský. Púchovčania sa ešte nestihli spamätať zo včerajšieho postupu a už v sobotu pokračujú proti Snipers. „V poslednom piatom štvrťfinálovom súboji sme boli šťastnejším tímom. Domáca Detva bola lepšia a my sme zvolili taktiku vyčkávania a využívania chýb Detvy. Napokon nám to vyšlo a postúpili sme. Čaká nás Snipers, ktorý je favoritom, no keď sme sa dostali už tak ďaleko, pokúsime sa zabojovať. Možno zvolíme podobnú taktiku, no to si necháme pre seba,“ povedal tréner Púchova Peter Hinka.

 

Druhou sériou bude súboj žilinských „Kobyliek,“ ktoré za cestou do finále vyzvú Trnavu. Vzhľadom na problémy s organizáciou domáceho zápasu si po vzájomnej dohode družstvá vymenili domáce prostredie a tak sa začne séria v Trnave. „Skutočnosť, že nám po postupe Púchova zostane Trnava do semifinále sme predpokladali, aj keď už som zažil niekoľko „nečakaných" výberov v play-off v minulosti. Práve play-off je nová súťaž, takže tu sa už na výsledky zo sezóny nepozeráme. Koncentrujeme sa iba na prvý víkendový zápas. Vieme cestu, ako byť úspešní, takže verím, že to vyjde,“ povedal hrajúci tréner FBC Grasshoppers Žilina Marián Galovič. Práve Trnavčania boli takmer po celý čas na čele súťaže, no v závere stratili body po technických nedorozumeniach a tak spadli na štvrté miesto tabuľky. Táto pozícia však môže byť zavádzajúca, obzvlášť, pokiaľ začína Trnava v domácom prostredí. „Očakávali sme, že nám zostane za súpera Žilina, ktorá má svoju kvalitu, hrali extraligu a na semifinálové súboje sa určite dobre pripravili. Ak chceme postúpiť my, musíme zdolať každého a teda aj Žilinu. Výsledky zo sezóny síce vravia v náš prospech, avšak budeme sa mať na pozore a samozrejme veríme si, že sériu vyhráme. Diváci sa rozhodne majú na čo tešiť,“ povedal tréner FBC 11 Trnava Emil Šatan. Svoj názor pridal aj najproduktívnejší hráč Trnavy Michal Duran: „Jednoznačne, do play-off sme vstúpili s jediným cieľom, a tým je získať zlato, čiže vybojovať extraligu pre Trnavu! Prvý krok máme za sebou. Zápasy so Žilinou budú náročné súboje, no verím, že to zvládneme na tri zápasy.“

 

Program prvej ligy mužov:

 

1. Semifinále – sobota 10. 3. 2018:

12.00 hod – Fat Pipe Snipers Bratislava – FBK Púchov (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

17.00 hod – FBC 11 Trnava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (MŠH, Rybníková, Trnava)

 

2. Semifinále – nedeľa 11. 3. 2018:

16.30 hod – Fat Pipe Snipers Bratislava – FBK Púchov (ŠH Mladosť, Trnavská cesta, Bratislava)

15.00 hod – FBC 11 Trnava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (MŠH, Rybníková, Trnava)


Ďalšie články


Odoberajte newsletter