Dušan Ďuríček: „Som rád, že sme zatiaľ bez straty bodu.“

Šesť zápasov prvej ligy žien prinieslo počas predchádzajúceho víkendu niekoľko výrazných výsledkov. Tabuľka súťaže sa postupne formuje a obaja ašpiranti na postup do najvyššej súťaže nezaváhali. Zatiaľ čo Partizánske „valcovalo“ svoje súperky v domácom prostredí, druhý tím tabuľky Capitol víťazil vonku.

 

Do Partizánskeho pricestovala Likavka a Čadca. Meteníčky prehrali s Harvardom 1:10 a o niečo vyšší prídel si domov odviezli hráčky z Čadce, ktoré podľahli Partizánskemu 3:16. „Som rád, že sme po prvej tretine základnej časti bez straty bodu. Dievčatá musím pochváliť, náš herný prejav sa zlepšuje a aj celková nálada v družstve. V sobotu sme nastúpili so 16 hračkami a snažil som sa dať priestor všetkým, aby zbierali hlavne nové dievčatá zápasovú prax. V nedeľu sme nastúpili bez piatich hráčok, z toho tri sú liderkami. Priznám sa, že som čakal trochu viac vyrovnaný zápas. Po nevydarenom začiatku, keď sme prehrávali 0:2, sme sa rýchlo dostali do tempa, otočili stav ešte v prvej tretine a na ihrisku už dominovali až dokonca zápasu. Proti Čadci to hlavne potiahla Nikol Drábeková, ktorá si doniesla z Pruského, kde hrá na striedavý štart, chuť do florbalu po výbornom vstupe Pruského do ligy,“ skonštatoval tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

 

Capitol vycestoval na stred Slovenska a jeho súperi to veru nemali ľahké. Najskôr si to odniesla Slovenská Ľupča, ktorá prehrala 4:11, no Fiľakovo bolo po včerajšom zápase oveľa smutnejšie. Capitol zvíťazil vysoko 20:1. „Povedala by som, že sa pomaličky rozbiehame celkovo ako tím a pracujeme na vlastnej vnútornej chémii v zápasoch, keďže sme ešte ani jeden duel neodohrali v plnej zostave a zatiaľ nehráme to, čo by sme si predstavovali. Skôr sme využili skúsenosti a to, čo nám súper umožnil. Ďakujeme obom družstvám za predvedenú hru a želáme im veľa šťastia do ďalších zápasov,“ povedala kapitánka Capitol Floorball Club Michaela Krivulčíková.

 

Slovenská Ľupča sa na víkend veľmi tešila. Prehra s Bratislavčankami im však chuť víťaziť nezobrala, pretože v nedeľu zdolali bratislavský Snipers 7:5. „Víkend bol pre nás veľmi náročný fyzicky aj psychicky. Osobne som s tromi bodmi spokojný a musím uznať, že na viac sme herne nemali. Capitol sme neprekvapili a tak skúsené a individuálne vyspelé hráčky nám dali florbalovú príučku. Nedokázali sme predviesť svoju hru a v súbojoch sme boli neskoro. Proti „Snajperkám“ to bol vyrovnaný a bojovný duel so šťastným koncom pre nás. Zápas však mohol skončiť akokoľvek. Musíme aj počas sezóny doladiť veľa vecí ak chceme, aby sa splnil náš spoločný cieľ, ktorého sa nevzdávame,“ povedal tréner Slovenskej Ľupče Zdenko Babík.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter