Dve domáce výhry vystrelili Spišiakov do stredu tabuľky

Z celkového počtu jedenástich zápasov piateho a šiesteho kola prvej ligy mužov boli domáce tímy úspešné až v ôsmich stretnutiach. Všetkých šesť bodov z pozície hostí uchmatli hráči Capitol Floorball Team a v derby medzi Partizánskym a Topoľčanmi sa tešili „Žochári“ z výhry 5:0. Detva je aj naďalej jediným tímom, ktorý nestratilo ani bod. V domácej hale zdolali Trnavu aj bratislavský White Eagles.

 

Po troch domácich dueloch sa bratislavský tím Capitol vybral na ihriská súperov a bol to veru úspešný trip. V Rabči zdolali domáci Raptors 10:4 a včera sa tešili z troch bodov aj v Čadci, kde vyhrali nad Devils 9:5, čím si upevnili pozíciu na druhom mieste tabuľky a to ešte majú zápas k dobru. „Náš historicky prvý klubový výjazd sme išli s cieľom vyhrať obidva zápasy. V prvom zápase sme prvé dve tretiny hrali trošku v útlme, ale v tretej sme už jasne dominovali. V druhom zápase sme sa držali stratégie, ktorú sme si pred zápasom nastavili a v hernej pohode sme zápas zvládli. Snažíme sa každým zápasom zlepšovať čo sa nám podľa mňa darí,“ povedal kapitán Capitol Adrián Szabo

 

Spišiaci, ktorí majú bohaté skúsenosti z extraligy sa v doterajšom priebehu súťaže trápili. Predošlý víkend však oba domáce duely zvládli a svojich súperov poslali domov bez bodu. Najskôr pokorili Dolný Kubín 8:3 a potom vybojovali tesné víťazstvo 6:5 nad Mútnym. „Myslím, že zápasy sme vyhrali kvôli veľkej bojovnosti a dobrej fyzickej hre. Na naše pomery sme nemali veľa vylúčení. Šesť bodov z tohto víkendu zostalo doma, pretože sme premieňali šance a bojovali do poslednej chvíle. Stále ale je na čom pracovať. Určite chcem vyzdvihnúť výkon Erika Rádyho v druhom súboji, ktorý sa po dlhej pauze vrátil na palubovku a svojimi gólmi pomohol k druhej výhre v sezóne. Verím, že takýchto zápasov odohráme čo najviac a ukážeme, že florbal stále vieme hrať,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Viliam Slezák.

 

Spokojní sú aj v Starej Ľubovni, pretože miestny Falcons si poradil s Oravčanmi z Mútneho ale aj súpermi z Dolného Kubína.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter