Dve tretiny útlmu si Nemšová vynahradila treťou časťou

Finálová séria medzi Nemšovou a Pruským mala pred sebou svoju tretiu epizódu. Jej hlavnou zápletkou bolo to, kto pôjde do pondelkového televízneho zápasu s majstrovským mečbalom. Po celkom opatrnom zápase toto privilégium získal na svoju stranu NTS, hoci po dvoch tretinách to s ním v Dubnici vôbec nevyzeralo ružovo. Tú tretiu dominantne strhol na svoju stranu a v sérii vedie 2-1.

 

Pruské je od semifinále verné poctivej obrane, ktorá však nepôsobí ako betónovanie. Hráčky vpredu vyčkávajú na svoju chvíľu a sú pripravené podnikať nekompromisné a dobre cielené výpady. Skóre sa prvý raz menilo až v 20. minúte, kedy domáce družstvo poslala do vedenia Simona Pohorelcová. V úvode druhej časti potrestala Veronika Izraelová snáď jedinú veľkú chybu domácich vzadu za 40 minút a vyrovnala, no prestávku prežívalo v lepšom rozpoložení opäť Pruské. Vedenie mu prinavrátila okrúhlym tridsiatym sezónnym gólom Nikol Drábeková.

 

Lenže úsek s výbornou defenzívou domácich sme nie náhodou ohraničili štyridsiatimi minútami. Do tretej časti hry vletela Nemšová ako vymenená a postarala sa nielen o obrat, ale duel dokonca vyhrala s presvedčivo vyzerajúcim výsledkom 6:3.  Kým Rebeka Gáliková, Denisa Papierniková, Kristína Vyletelková, Kristína Melišová a Kristína Haljaková menili jednogólové manko na trojgólový náskok, niekoľko dobrých šancí mali aj Prušťanky. Skvelými zákrokmi sa však predviedla Denisa Patková, ktorá dostala v treťom finále prednom v nemšovskom bránkovisku. Do zoznamu strelkýň Pruského pribudol už len druhý gól Nikol Drábekovej.

 

Tretie finále v histórii medzi považskými rivalkami môže skončiť už v pondelok, kedy sa pred televíznym kamerami hráčky predstavia netradične od 19:30. Nemšová doň pôjde vo vedení 2-1 na zápasy a teda s vytúženými majstrovským titulom na dosah. Posledný krok však býva najťažší, obzvlášť v derby a v hale súpera.

 

ŠK 98 Pruské - NTS FK-ZŠ Nemšová  3:6 (1:0, 1:1, 1:5)

 

Hlasy po zápase

 

Vladimír Gábor (tréner ŠK 98 Pruské):Dve tretiny sa zápas vyvíjal v náš prospech, viedli sme o gól a verili sme si aj do tretej tretiny. Žiaľ za prvé dve minúty tretej tretiny sa nám to rozsypalo, dostali sme rýchle góly po sporných rozhodnutiach rozhodcov a po našich dvoch vlastných góloch. Potom sme sa už nedokázali psychicky ani fyzicky dostať do zápasu.

 

Barbora Gáborová (najlepšia hráčka ŠK 98 Pruské):Boli sme dve tretiny lepšie na ihrisku, žiaľ v tretej tretine sme podľahli emóciám a Nemšová to využila. Ďakujeme za zápas a fanúšikom za podporu.

 

Peter Tydlačka (tréner NTS Nemšová):V prvom rade chcem poďakovať dievčatám, za to, čo dnes predviedli. Lebo v piatok bola ešte taká katastrofálna situácia, že osem dievčat bolo prakticky chorých, nevedeli sme, v akom zložení nastúpime. V prvej a druhej tretine bolo vidieť že po tých chorobách sa dievčatá rozbiehali, bolo to veľmi ťažké. Po druhej tretine sme si povedali, že tam musíme nechať všetko a aj tam dievčatá nechali všetko. Urobili sme náš kombinačný uragán a super nezareagoval. Tešíme sa a ideme regenerovať na zajtrajší zápas, ďakujem skvelým fanúšikom že nás dohnali k víťazstvu.

 

Rebeka Gáliková (najlepšia hráčka NTS Nemšová):Pred zápasom sme si povedali čo chceme hrať, nadviazať na to ako sme v pondelok končili u nás v Trenčíne. Bohužiaľ, z môjho pohľadu musím tvrdiť, že sa nám to prvé dve tretiny nedarilo. Ťažko sme sa dostávali do hry, mám pocit, že sme boli pomalšie, odskakovalo nám to, nedarilo sa nám. V druhej tretine sme chceli zmeniť pár vecí, zapracovali sme na nich a v tretej tretine, ktorá bola posledná, sme si povedali buď alebo a vyšlo to. Chcem veľmi pekne poďakovať svojim spoluhráčkam za bojovný výkon.
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter