Dve tváre slovenského talentu

Nie každý brankár, môže byť skvelým hráčom a naopak, no existujú talenty, ktorým takáto zmena nerobí žiaden problém. Brankárku bratislavského Snipers Danielu Zvarovú sme mohli počas kvalifikácie o postup do Super LIGY U15 dievčat vidieť v oboch pozíciách. Kto ju nepozná, nevidel rozdiel, či je viac brankárkou alebo hráčkou.

 

V sobotu sa tesne pred zápasom na turnaji v Trenčíne zranila hráčka Snipers a keďže malo družstvo veľmi málo hráčok ale dve brankárky, tréneri dali do hry svoju brankársku jednotku. „Pozícia hráčky bola pre mňa dosť náročná. Dlho som nehrala v tejto pozícii, navyše som mala na rýchlo požičanú hokejku, čiže som si musela trochu zvykať,“ prezradila Daniela Zvarová.

 

Vraví sa, že brankári sú leniví behať, no Daniela lietala o stošesť. Dokonca má aj slušnú palicovú techniku. „Mrzí ma, že som nestrelila gól, ale bola som veľmi blízko. Snáď niekedy nabudúce,“ vraví s úškrnom talentovaná brankárka, ktorá sa už v nedeľu ocitla na svojom mieste ako strážkyňa svätyne svojho družstva, ktoré v ďalších bojoch výrazne podržala. „Rozhodne lepšie sa cítim v bráne, pretože ma pozícia brankárky veľmi baví.“

 

Snipers si v kvalifikácii vybojoval postup do celoročnej súťaže Super LIGY U15 a medzi osem najlepších družstiev Slovenska postúpil z tretej pozície. „Na sezónu sa veľmi teším. Konečne môžeme hrať so spoluhráčkami za dievčenský tím a nie len za chlapcov. Máme ale ešte trochu problém, že je nás málo, čiže prvoradou úlohou nás všetkých je zohnať nové dievčatá,“ vraví veľký talent slovenského florbalu.

 

Jej súperkou v semifinále bola jej žiacka reprezentačná kolegyňa Romana Veleková z Nemšovej, ktorá sa tešila vo dvoch vzájomných duelov z víťazstva. Daniela jej takmer v základnej skupine strelila gól, no nepodarilo sa a v semifinále držala svojimi zákrokmi družstvo Snipers v hre o postup do finále, čo sa tiež napokon nepodarilo, pretože Bratislavčanky prehrali 1:3. „Sme spolu kamošky a proti sebe hrávame už dosť často. Stretávame sa aj v chlapčenskej kategórii a musím sa pochváliť, že v piatok sme s chlapcami zdolali AS Trenčín, kde Romča chytala,“ uzavrela Zvarová.



Odoberajte newsletter