Erik Rády: „Nechceme prísť o prvú ligu!“

Počas víkendu sa posledným dvojkolom ukončí tohtoročná sezóna prvej ligy mužov, ktorá odohrala len základnú časť a vynechala plánované play-off. Víťaz a postupujúci tím do betRing extraligy je už známy a aj družstvo, ktoré sa zúčastní baráže o postup proti Snipers. Dôležité boje však prebehnú v druhej polovici tabuľky. Niektorým tímom ide o záchranu prvoligovej príslušnosti.

 

Družstvá na 11., 12. a 13. mieste zostúpia do regionálnej druhej ligy. Posledné Mútne už má istotu vypadnutia, no dvanásta Trnava a jedenásty White Eagles sa ešte môžu z problémov „vyhrabať“. Medzi družstvami, ktoré môžu spadnúť do problémov sú aj hráči FbC Youn Arrows Spišská Nová Ves. Spišiaci cestujú do hlavného mesta a zajtra ich čaká ťažké sústo v podobe bratislavského Capitolu a na druhý deň súboj s Hurikánom. „Budú to veľmi ťažké zápasy, v ktorých nám ide o veľa. V sobotu to bude si myslím, o niečo náročnejšie, ale musíme zabojovať, ak nechceme prísť o prvú ligu. V nedeľu je súper pre nás prijateľnejší a tak by sme mohli zabodovať. Dúfame, že sa nám podarí vyhrať a budeme veriť, že súperovi z Eagles sa bude dariť menej v týchto posledných dueloch. Po zdravotnej stránke sa cítim lepšie. Mrzí ma, že som vypadol práve počas sezóny, keď bol pre nás každý zápas dôležitý. Tento víkend sa budeme snažiť jednoznačne vyhrať, aby sme získali body, ktoré tak veľmi potrebujeme,“ hovorí opora Spišskej Novej Vsi Erik Rády.

 

Práve na úkor Spišiakov sa chcú zachrániť chlapci z White Eagles, ktorí na Záhorí v Malackách privítajú Dolný Kubín a v nedeľu posledné Mútne. „Od zápasu s Dolným Kubínom očakávam niečo podobné, ako od sobotného zápasu v Spišskej Novej Vsi, kedy to bola férová bitka s vydretým víťazstvom, ktoré malo pre nás obrovskú hodnotu a udržalo nás v boji o záchranu. Rovnako ako s Kubínom, tak aj s Mútnym budeme musieť nechať na ihrisku všetko aj keď môže sa stať, že pred úvodným hvizdom zápasu bude už boj o záchranu rozhodnutý, keďže náš súper zo Spišskej Novej Vsi hrá svoj nedeľný zápas skôr ako my. Samozrejme, že budeme ich súboje v Bratislave sledovať a dúfať, že sa situácia vyvinie tak, že vo finále bude to desiate miesto naše,“ povedal s odhodlaním tréner bratislavského White Eagles Oliver Halák.

 

Doma sa predstavia aj predposlední Trnavčania, ktorí zabojujú proti Mútnemu a Žatve 90 Dolný Kubín. Druhá Detva si zahrá v Partizánskom a v Topoľčanoch proti „Žochárom“.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter