Eriksson pokračuje ako prezident IFF

Tomas Eriksson naďalej pokračuje ako prezident Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF). Rozhodlo sa na tom včerajšom Valnom zhromaždení IFF. Vo funkcii zostal aj Slovák Peter Vrba.

 

Švéd Tomas Eriksson stojí na čele strešnej organizácie svetového florbalu už od roku 1996. „Nasledujúce štyri roky budú extrémne podstatné v mnohých smeroch. Musíme prekonať výzvy, ktoré nám pripravila pandémia koronavírusu. Ďalej sa musíme sústrediť na implementáciu novej ambicióznej stratégie IFF. Je to dôležité, keďže chceme dosiahnuť, aby bol florbal najdostupnejším kolektívnym športom, ktorý vykonáva na všetkých kontinentoch viac ako milión registrovaných hráčov,“ povedal staronový prezident IFF, cituje ho oficiálny web federácie.

 

Svoju pozíciu obhájil aj slovenský zástupca Peter Vrba, ktorý pokračuje ako člen Disciplinárnej komisie IFF. Medzi náhradníkmi sa ocitol Marcel Wadja – šéf florbalu v Pobreží Slonoviny. Ten sa počas kvalifikácie majstrovstiev sveta mužov 2020 v Poprade predstavil v bránke afrického tímu.

 

Medzi hlavné body nového strategického plánu IFF pre roky 2021 až 2032 patrí viditeľnosť, rozvoj, dostupnosť či globalizácia florbalu. "Musíme viesť a podporovať našich členov, aby spolu so športovcami a všetkými zainteresovanými propagovali, rozvíjali, chránili a rozširovali florbal. Táto misia zdôrazňuje dôležitosť spolupráce v prospech nášho športu. Už dnes musíme hľadať odpovede na problémy zajtrajška," uviedol generálny sekretár IFF John Liljelund.

 

Novým riadnym členom IFF sa stala Čínska florbalová únia a naopak, žiadosť Kamerunu bola na Valnom zhromaždení zatiaľ zamietnutá.



Odoberajte newsletter