Extraliga juniorov a jej základná časť sa blíži ku koncu. Čaká nás víkendové dvojkolo

Po prestávke je počas víkendu na programe aj dvojkolo najvyššej súťaže juniorov

Tímy budú aj naďalej bojovať o lepšie postavenie v tabuľke pred blížiacim sa koncom základnej časti.


Sobota

Dvadsiate kolo otvorí stretnutie, s úvodným buly o 14:00, v ktorom sa proti sebe postavia Prešovčania a bratislavský EXEL Snipers. Ôsmi Prešovčania potrebujú výhru ako soľ, aby sa aj naďalej udržali na poslednej postupovej priečke. „Snajpri“ však majú na svojom konte už 42 bodov a domácemu celku len tak nič nedarujú.

O sedemnástej hodine sú na programe ďalšie 4 zápasy. 

Do Michaloviec vycestujú Bratislavčania z ŠK Lido, ktorým momentálne patrí desiata priečka. Lepšie postavenie v tabuľke však hosťom nezaručuje výhru, keďže štatistiky v počte strelených a obdržaných gólov sú u tímov takmer zhodné, čo sľubuje vyrovnaný duel. 

Školská hala na Rosínskej ceste v Žiline bude dejiskom zápasu medzi domácim celkom a súperom z bratislavského Hurikánu. V devätnástom kole body nezískal ani jeden z tímov a príležitosť zmeniť to práve v tomto zápase budú chcieť využiť ako domáci tak aj hostia. Najlepšími gólovými strelcami tímov sú Michal Korček (Grasshoppers Žilina) a Matúš Béreš (Hurikán Bratislava). 

Líder tabuľky Florko Košice sa bude snažiť nezaváhať proti Trenčanom z 1. FBC Florbal. O kvalitnej forme klubov svedčí aj to, že v posledných piatich zápasoch nestratili ani jeden bod. Súboj kto z koho môžu diváci sledovať v metropole východu.

Aj druhý najlepší tím tabuľky odohrá svoj sobotný zápas v Košiciach. Trenčania z FBK AS stále pomýšľajú ná celkové víťazstvo základnej časti. Proti domácim z FaBK ATU to nebudú mať ani zďaleka ľahké, keďže posledný vzájomný zápas, ktorého ukončenia sa diváci dočkali až po samostatných nájazdoch, úspešnejšie zvládli práve hráči z východu výhrou 7:6.

Dvadsiate kolo sa ukončí stretnutím, v ktorom Púchovčania doma vyzvú súpera zo Záhorskej Bystrice. Domáci budú bojovať o cenné 3 body, ktoré ich delia od postupovej priečky, zatiaľ čo Tsunami má miesto v playoff isté. Výsledok posledného vzájomného zápasu však poukazuje na vyrovnanú hernú kvalitu a 3 body si po tesnom víťazstve 7:6 odniesla Záhorská Bystrica.


Nedeľa

Extraliga juniorov bude pokračovať dvadsiatym prvým kolom v nedeľu.

O 10:00 začne duel Michaloviec a EXEL Snipers. O 11-tej sa na východnom Slovensku odohrajú zápasy FBC A4ka Academy Prešov : ŠK Lido Prírodovedec Bratislava a FaBK ATU Košice : 1. FBC Florbal Trenčín. Hodinu po poludní sa uskutoční stretnutie medzi Florkom a FBK AS Trenčín. O 14:00 bude Žilina hostiť Záhorskú Bystricu a buly posledného zápasu medzi Púchovom a Hurikánom je naplánované na 16:00.


Posledné kolo základnej časti sa odohrá 12.02.2023 po reprezentačnej prestávke, počas ktorej sa slovenskí juniori predstavia na turnaji POLISH CUP v rámci prípravy na aprílové Majstrovstvá sveta v Dánsku. 



Odoberajte newsletter