Extraliga mužov: 1. FBC víťazom základnej časti, boj o play off medzi ATU a Lidom pokračuje ďalej

Florbalisti 1. FBC Florbal Trenčín sa po výhre nad mestským rivalom AS stali už dve kolá pred koncom základnej časti jej víťazom

Aké bude definitívne zloženie tímov do play off, kto si zahrá play down, kto zostúpi do 1. ligy? Hádanky rozlúštia posledné dve kolá základnej časti. 


Do konca základnej časti Extraligy mužov zostávajú len dve kolá. Po sobote poznáme jej víťaza, 1. FBC Florbal Trenčín. Úradujúci majster z mesta pod hradom Matúša Čáka vyhral v mestskom derby na pôde AS pomerne jednoznačne 6-1 a honor víťaza základnej časti mu už nikto nezoberie. Boj o ďalšie pozície a najmä o play off medzi ATU Košice a Lido Bratislava ale bude zaujímavý až do poslednej možnej chvíle. 

Kolo v znamení derby

Aj takýto prívlastok malo 20. kolo najvyššej súťaže mužov. Súboje o Košice, Trenčín a Bratislavu mohli vidieť diváci a fanúšikovia florbalu. 

Čierno-biele ATU v mestskom derby, pred tradične dobre zaplnenou tribúnou, prinieslo 13 gólov a emócie, ktoré ku podobným zápasom jednoducho patria. Na oboch stranách sme mohli vidieť hetriky. Za Florko opäť úradoval strelecky dobre naladený Jozef Halás, ktorý sa ale presadil až v druhej časti hry. Dôvod bol pomerne komický. Na florbalku si nasadil novú čepeľ s ktorou mu to veľmi nešlo, pretože zabudol, ktorý druh používa. Po výmene za starú sa už dokázal strelecky presadiť. Užil si už aj tradičné pokriky z tribún. 

Na druhej strane úradoval faktor Faith, ktorý to na Florko jednoducho vie. Do zostavy ATU sa vrátil po takmer roku, keď v minulej sezóne, práve proti mestskému rivalovi, dopomohol vo štvrťfinálovej sérii k výhre čierno-bielych a k postupu do semifinále. V sobotu opäť ukázal, že je pre ATU veľmi dôležitým a troma gólmi prispel k dôležitej výhre v boji o play off. ATU je po sobotnej výhre a prehre Lida s Prešovom na postupovej 8. priečke. O ničom ale ešte stále nie je rozhodnuté. 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/19191-fk-florko-kosice-fabk-atu-kosice/highlight


Aj Trenčianske derby prilákalo do M-Šport Centra, domáceho stánku AS Trenčín, množstvo fanúšikov, ktorí zaplnili tribúny a vytvorili pravú atmosféru derby. To ale nemalo až taký náboj, aký by možno najmä domáci fanúšikovia očakávali. AS sa dokázalo presadiť strelecky len raz a to na výhru proti lídrovi súťaže stačiť jednoducho nemohlo. 1.FBC prekonalo domáceho brankára Rytycha 6krát a pohodlne dokráčalo k výhre v zápase a aj v základnej časti. AS sa dostalo mimo TOP4. 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/19193-fbk-as-trencin-1-fbc-florbal-trencin/highlight


Malé bratislavské derby, medzi Snajprami a nováčikom súťaže Capitolom, prinieslo zaujímavú zápletku, so šťastným koncom pre domácich. Tí prišli o dvojgólové vedenie v rozmedzí necelých 5 minút v záverečnej časti ale za necelé tri minútky si vzali svoj náskok späť a nakoniec dokráčali k výhre 8-6. Pred ATU majú štvorbodový náskok a sú na 7. priečke. 

MATCH CENTER: https://www.szfb.sk/sk/stats/matches/928/extraliga-muzov/match/117446/overview


Extrémne dôležitú výhru v boji o záchranu najvyššej súťaže zaznamenal na pôde Lido Bratislava Prešov. Prvýkrát v histórii a v tak dôležitom zápase. Pre Prešovčanov ide v každom stretnutí doslova o všetko a inak tomu nebolo ani v sobotu. Hostia bojovali ako levy a k ich výhre prispel dvoma gólmi navrátilec do kádra Šimon Leško, pre ktorého išlo o prvé dva góly po návrate do prešovského dresu. Prešov tak boj o záchranu jednoznačne nevzdal a posledné zápasy základnej časti rozhodnú o jeho osude. Lidu prehra skomplikovala boj o play off ale naďalej má všetko vo svojich rukách. 

MATCH CENTER: https://www.szfb.sk/sk/stats/matches/928/extraliga-muzov/match/117443/overview


Pomerne jedoznačné záležitosti priniesli ďalšie dva zápasy 20. kola. Žilinské "kobylky" nepripustili žiadne prekvapenie a Dubnicu zdolali jednoznačne 9-3. Dubnica, rovnako ako Prešov, potrebuje body ako soľ, ak sa chce udržať v najvyššej súťaži a zahrať si play down. Proti domácemu celku ale nemala nárok na akýkoľvek bodový zisk. Domácim pomohol k výhre hetrikom a asistenciou Samuel Jančo. 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/19189-fbc-grasshoppers-ac-uniza-zilina-victory-stars-dubnica-nad-vahom/highlight


Štvrté Tsunami si na domácej pôde v Záhorskej Bystrici poradilo s nepríjemnou Nižnou 6-1, k čomu opäť výraznou mierou prispel rozbehnutý Peter Banga. Ten skóroval trikrát, z toho raz z rutinérsky premeneného trestného strieľania. Zahanbiť sa nenechal ani Tomáš Jurica a strelil zvyšné tri góly zápasu pre domácich. 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/19192-tsunami-zahorska-bystrica-fbk-nizna/highlight


20. kolo v znamení derby tak opäť prinieslo zaujímavé florbalové divadlo ale veľa hádanok nám ešte nerozlúštilo. Posledné dve kolá vyriešia viaceré dôležité rébusy a vy môžete byť opäť pri tom priamo na tribúnach alebo online vďaka Huste.tv

Najbližšia sobota bude patriť 21. kolu najvyššej súťaže mužov. #extraligamužov



Odoberajte newsletter