Extraliga mužov: Nováčik Capitol pôjde do prvej extraligovej sezóny s veľkou pokorou

Po výhre v 1. lige mužov čaká Capitol Floorball Team premiéra na extraligových palubovkách. S akými cieľmi a ako sa na novú sezónu v tíme pripravujú nám prezradil generálny manažér klubu a zároveň najlepší rozhodca minulej sezóny Roman Cibík (spoločne s Michalom Tomášom) 


Roman Cibík a Michal Tomáš s ocenením pre najlepších rozhodcov minulej sezóny

 

Ako nováčik v extralige do nej vstupujeme s veľkou pokorou a popravde nevieme, čo môžeme od nej očakávať. Veľmi sa však na ňu tešíme a budeme sa snažiť prezentovať ako platný člen najvyššej súťaže. Ak hovoríme o cieľoch, veľmi by nás potešila účasť v playoff.


 

Letnú prípravu na prvú sezónu v najvyššej mužskej súťaži začali v Capitole už polovici júna. "Plán letnej prípravy nám spracoval P. Brus, tréner jedného z TOP českých klubov (Vítkovíce) a nakoľko sme nechceli vytvárať tlak na hráčov, rozhodli sme sa ju absolvovať individuálne. Samozrejme si na jej konci ešte otestujeme, aký progres počas leta naši hráči zaznamenali. Okrem toho si našu letnú prípravu spestrujeme už tradičným beach volejbalom."

Roman Cibík je florbalový nadšenec a okrem funkcie v klube a na zväze, zorganizoval spoločne s bývalým reprezentačným kapitánom, Lukášom Řezaninom, už 5. ročník najväčšieho florbalového turnaja na Slovensku - Slovak Floorball Cup. Išlo o prvý tzv. post-covidový ročník, ktorý opäť prilákal tímy nielen zo Slovenska ale aj zo zahraničia. Zúčastnilo sa ho 48 tímov a odohralo sa dovedna 130 zápasov. A práve na spomenutom turnaji si hráči Capitolu vyskúšali dotyky s florbalkami. Hneď po konci turnaja pokračovali v intenzívnej príprave v hale.

Pokračuje Roman Cibík. "Do začiatku sezóny sa budeme snažiť čo najviac stretávať v hale. Nemáme zatiaľ naplánovaný žiadny priateľský zápas, jedine, čo by sme ešte chceli absolvovať je predsezónny teambuilding." Ciele nováčika sú jasné: "Ako nováčik v extralige do nej vstupujeme s veľkou pokorou a popravde nevieme, čo môžeme od nej očakávať. Veľmi sa však na ňu tešíme a budeme sa snažiť prezentovať ako platný člen najvyššej súťaže. Ak hovoríme o cieľoch, veľmi by nás potešila účasť v playoff."

Ani Capitolu sa nevyhli predsezónne zmeny kádra, keď ho opustili viaceré opory, ktoré smerujú do materského klubu ako napr. Michal Kročko a ďalší hráči z ATU Košice, ktorí dopomohli k postupu do najvyššej súťaže. A čo príchody? "Do tímu prišli noví členovia, či už ide o skúsených alebo mladých hráčov, ktorým chceme dať priestor predviesť svoju mladícku dravosť. Stále sme však otvorení rozhovorom s hráčmi, ktorých chémia by zapadla do nášho tímu."  uzatvára Cibík. 

 


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Fotogaléria


Odoberajte newsletter