Extraliga mužov odštartuje televíznym zápasom

Po dlhých mesiacoch čakania sa fanúšikovia slovenského florbalu konečne dočkali. Už zajtra odštartuje prvá celoštátna súťaž – extraliga mužov. V úvodnom zápase sezóny si zmerajú sily pred kamerami huste.tv hráči domáceho 1. FBC Trenčín s florbalistami Grasshoppers Žilina.

 

Duel víťaza základnej časti sezóny 2019/2020 so žilinskými kobyklami s úvodným vhadzovaním naplánovaným na 18.00 h je zároveň prvým stretnutím nového ročníka extraligy mužov, ktorý bude vysielať v priamom prenose internetová televízia huste.tv. „Či už budú chalani na obrazovkách alebo nie, nemalo by to ovplyvniť skutočnosť, že sa budú sústrediť na svoj výkon. To, že sa extraliga mužov dostáva na obrazovky, je z hľadiska propagácie viac než dobré. Ja osobne rád sledujem zostrihy zo stretnutí či samotné zápasy najlepších tímov,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) brankár Grasshoppers Samuel Hazucha. Konformný názor má aj hviezdny junior FBC Trenčín Tomáš Kvasnica. „Je to určite krok ďalej, takéto novinky lige iba pomáhajú. Je dobré, že sa zápas bude vysielať. Uvidíme, akú to bude mať sledovanosť,“ uviedol produktívny útočník.

Hazucha si síce bude musieť ešte počkať, kým dostane príležitosť v bránke Žiliny, je však rád, že sa po náročnej letnej príprave konečne opäť rozbieha extraligový kolotoč. „Na začiatok sezóny sa teší celý mančaft kobyliek. O to viac, že otvárací zápas bude vysielaný prostredníctvom internetovej televízie. Ja už viem, že do tohoto duelu nezasiahnem, no budem chalanov hecovať zo striedačky,“ vyhlásil. Radosť má aj trenčiansky kanonier, ktorý počas minulého týždňa odohral v drese národného tímu dva prípravné zápasy proti Českej republike. „Na zápas sa, samozrejme, teším, keďže je to prvé súťažné meranie síl po pol roku,“ potvrdil Kvasnica.

Trenčania si iný vstup do nového ročníka ako víťazný nepripúšťajú. „Na súpera by mohla platiť kombinačná hra na jeho polovici. Najmä musíme všetci odohrať celých 60 minút najlepšie, ako vieme, baviť sa florbalom a verím, že po víkende budeme mať na konte tri body,“ uviedol 17-ročný odchovanec 1. FBC Trenčín.

V Žiline vedia, že pôda pod hradom Matúša Čáka je nesmierne horúca. „Čaká nás kvalitný súper. Uvidíme, akú taktiku namieša florbalový Mourinho (tréner Martin Veneny, pozn. red.). Chalani na tréningoch makajú, takže to by sa mohlo odzrkadliť aj na výsledku. Dôležité bude koncentrovať sa celých 60 minút,“ uzavrel Hazucha.

Predohrávka 1. kola extraligy mužov:

Piatok – 11. septembra 2020:

18.00 hod – 1. FBC Trenčín – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (MŠH Trenčín - veľká hala)



Odoberajte newsletter