Extraligista roka je zo siedmeho tímu tabuľky

Individuálne ocenenia často získavajú športovci z tímov, ktoré okupujú popredné miesta v tabuľkách. Nie je to však prípad tohtoročnej kategórie Extraligový hráč sezóny v ankete SZFB Florbalista roka. Ovládol ju totiž najproduktívnejší florbalista uplynulej sezóny Jan Komínek, ktorý doviedol Mikuláš Prešov v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže mužov na siedme miesto.

Český rodák suverénne ovládol bodovanie extraligy mužov, keď v 22 zápasoch získal 79 bodov za 50 gólov a 29 asistencií a Prešov najmä vďaka nemu prenikol medzi elitné okteto. Jeho produktivita a prínos pre klub i samotnú ligu nezostali bez povšimnutia a po sezóne vyhral hlasovanie o najlepšieho hráča súťaže. „Veľmi si vážim toto víťazstvo. Je to pre mňa odmena za veľa práce, driny a tréningov nielen na ihrisku, ale aj v posilňovni či na atletickom ovále. Vyhrať túto anketu v konkurencii veľkého množstva výborných hráčov extraligy je skvelé. Toto ocenenie som nečkal, a o to väčšiu radosť z neho mám,“ povedal Jan Komínek pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).  

Výpočet jeho osobných úspechov v sezóne 2019/2020 je bohatý, kraľoval aj extraligovým strelcom. „Som rád, že sa mi podarilo vyhrať kanadské bodovanie i byť najlepším strelcom extraligy. Vždy to môže byť ešte lepšie, ale tá päťdesiatgólová méta je naozaj krásna a som rád, že sa mi to podarilo. Každopádne, pre mňa je najdôležitejšie, že som mohol pomôcť tímu k dobrým výsledkom. Najmä druhá polovica základnej časti sa nám podarila,“ uviedol so skromnosťou sebe vlastnou 31-ročný útočník.

Anketa Florbalista roka sa po dlhšej odmlke obnovila v predošlej sezóne. Komínek verí, že takéto aktivity k športu patria. „Myslím si, že je to dobrý nápad. Mňa osobne toto ocenenie veľmi potešilo,“ zopakoval niekdajší reprezentant SR.

 

Konečné poradie ankety Extraligový hráč sezóny 2019/2020:

1. miesto: Jan Komínek (Mikuláš Prešov)
2. miesto: Martin Kubovič (Tsunami Záhorská Bystrica)
3. miesto: Jakub Klobučník (1. FBC Trenčín)
 



Odoberajte newsletter