Extraligu mužov čaká posledné kolo roka 2022. Na čele obhajca titulu trenčianske 1. FBC

Extraliga mužov pokračovala zaujímavými súbojmi 13. kola. Lídrom je naďalej obhajca titulu 1. FBC Trenčín a do konca roka je na programe už len jediné kolo 


13. kolo najvyššej súťaže mužov ponúklo divákom zaujímavé a vyrovnané zápasy. Úspešnejšie boli domáce tímy, ktoré zvíťazili až v piatich prípadoch. O jedinú výhru hostí sa postaralo košické Florko, ktoré zobralo všetky body zo Žiliny. Program vyvrcholil pondelkovým televíznym zápasom, bratislavským derby, medzi Lidom a Snipers. Derby o hlavné mesto zvládlo lepšie Lido aj pred kamerami JOJ Šport. 

ŠK Lido Prírodovedec Bratislava vs Exel Snipers Bratislava 7:4 (3:1, 1:0, 3:3)

Góly: 8. Kalivoda, 17. Kažimír (Bachan), 18. Pollák (Varga), 31. Kažimír (Čuporák), 45. Smutný (Nôta), 57. Smutný, 58. Nôta (Smutný) – 11. Steller (Vrábel), 46. Lauko (Pacek), 48. Pápay (Slušný), 51. Lauko (Pápay)


Zaujímavý duel sme mohli vidieť aj v Trenčíne, kde domáci 1. FBC privítal, sériou prehier poznačené, ATU Košice. Hostia predivedli bojovný a odhodlaný výkon a až do konca boli v hre o všetky body. Napokon sa museli uspokojiť s jedným bodom po prehre 5.4pp. O výhre domácich rozhodol 5 sekúnd pred koncom predĺženia Matúš Machara. Tesná prehra mrzela kapitána ATU Košice - Martina Ferenca: "Prišli sme v trochu oklieštenej zostave. Každý jeden hráč na ihrisku nechal 120 %, bojovali sme jeden za druhého. Nechcem komentovať tie vylúčenia na konci. Mrzí ma to veľmi. Máme za sebou šnúru prehier, tu sme siahali na úspech a hlúpymi vylúčeniami o to prídeme." 

Domácich obhajcov titulu trápila opätovne koncovka, čo priznaj aj Martin Kubovič: "Vyrovnaný stav veľmi vyhovoval ATU, blokovali strely, dostali sa do laufu a to im vyhovovalo. Finálna fáza nebola z našej strany ideálna. Vďakabohu, že to tam v predĺžení padlo, pretože sme sa trápili v koncovke celý zápas."

ATU tak získalo cenný bod až po piatich zápasoch. Sériu prehier ale stále nedokázalo zastaviť.

 

ŠK 1. FBC Florbal Trenčín vs FaBK ATU Košice 5:4pp  (1:1, 0:1, 3:2, 1:0)

Góly: 14. Kubovič (Ondrášik), 41. Bulejčík (Kvasnica), 49. Kvasnica, 50. Ondrášik (Kubovič), 65. Machara (Ondrášik) - 18. Gburík (Bodnár), 24. P.Bezeg (Gburík), 43. Pham Trung (Gburík), 56. Lehel Németh (Bodnár)


Prešov zaznamenal tretiu výhru v sezóne, druhú po sebe a ku koncu roka začína zbierať dôležité body. V tabuľke mu patrí predposledné miesto ale súboj o postupovú priečku do play-off je stále v hre a bude zaujímavý až do konca základnej časti. Hosťujúce AS v poslednej dobe boduje striedavo a aktuálne je na piatej priečke. Na lídra z rovnakého mesta stráca 10 bodov. 

FBC alkoholonline.sk vs Prešov FBK AS Trenčín 6:4 (2:1, 1:1, 3:2)

Góly: 10. Kriš (Joščák), 14. Kriš (Joščák), 36. Joščák (Sikorjak), 44. Kriš (Sikorjak), 45. Hrabovský (Krivda), 47. Kriš (Kandráč) - 8. Hrušovský (Krecháč), 28. Bednár (Dávidek), 46. Matejka (Klapita), 58. Krecháč (Matejka) 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18683-fbc-alkoholonline-sk-presov-fbk-as-trencin/highlight


Veľmi zaujímavý záver malo stretnutie v Záhorskej Bystrici. Domáce Tsunami si síce nad nováčikom Capitol postupne vytvorilo trojgólový náskok ale nakoniec muselo o všetky body bojovať až do samotného konca riadnej hracej doby. Nováčik vyrovnal na 6:6 a všetko nasvedčovalo, že zápas dospeje do predĺženia. To odmietol 5 sekúnd pred koncom Maroš Kovaľ po parádnej zadovke od Tomáša Juricu. Všetky body tak nakoniec ostali na strane domácich. 

Tsunami Záhorská Bystrica vs TEMPISH CAPITOL Floorball Club 7:6 (1:1, 4:1, 2:4)

Góly: 15. Jurica, 22. Kotian (Sivák), 27. Bujna, 28. Kešelák (Bujna), 29. Banga (Chochol), 46. Jurica (Kešelák), 60. Kovaľ (Jurica) - 10. Poliak (Benedig), 25. Trefný (Szabo), 43. Hečko (Dluhoš), 47. Pavlák (Benedig), 51. Dluhoš, 56. Szabo (Dluhoš)

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18686-tsunami-zahorska-bystrica-capitol-floorball-team/highlight


Nižná aj druhýkrát v sezóne zdolala Dubnicu. Výhra sa ale nerodila ľahko, keďže po dvoch tretinách bol stav vyrovnaný 2:2. Domáci dokázali súperovi odskočiť až v poslednej časti a do tabuľky si pripísať všetky body. Aktuálne im patrí postupové 7. miesto, Dubnica ostáva posledná. 

FBK Nižná vs ŠK Victory Stars Dubnica n/V 6:3 (0:0, 2:2, 4:1)

Góly: 29. Drozd (Laštík), 37. Piskorz, 41. Laštík (Piskorz), 44. Santer, 45. Medžo (Laštík), 58. Michlík (Reguly) - 26. Janiga (Blažej), M.Bulko (Bagin), 49. Janiga (Blažej)

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18684-fbk-nizna-victory-stars-dubnica-nad-vahom/highlight


Spočiatku jednoznačný priebeh malo stretnutie dvoch rozbehnutých celkov. Hostia z Košíc viedli už o 4 góly, čo platilo aj na začiatku záverečnej časti. Domáci ale dokázali zápas zdramatizovať a až do poslednej chvíle bojovali o predĺženie. Obrovská šanca v závere ale ostala nepremená a tak si všetky body z horúcej žilinskej pôdy zobralo Florko. Žilinské kobylky sú na 3. mieste, Florku patrí 4. miesto so stratou siedmych bodov na lídra a štyroch na druhý Grasshoppers.

FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina  FK Florko Košice (0:3, 3:3, 3:1) 

Góly: 25. Cvacho, 29. Mirt (Miške), 35. Mirt (Melega), 44. Cvacho (Melega), 56. Cvacho (Mirt), 59. Mirt (Cvacho) - 6. J.Blaško (Hutka), 17. Kátlovský (Hutka), 20. Kátlovský, 21. L.Blaško (Doša), 32. Hutka (J.Blaško), 38. Jančo (vl.gól), 43. Kátlovský (Hutka) 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18685-fbc-grasshoppers-ac-uniza-zilina-fk-florko-kosice/highlight


Posledné zápasy MEX v roku 2022 sú na programe počas soboty 17. decembra. 

PROGRAM PRENOSOV na HUSTE: https://huste.joj.sk/program



Odoberajte newsletter